Foot Lockers butikk i Oslo i krysset Karl Johans gate og Skippergata. Nå trekker kjeden seg ut av Norge.

Kjeden forsvinner fra Karl Johan

Stenger butikken i Oslos hovedgate.

Publisert

I Karl Johans gate 5 til 7, i krysset ved Skippergata, ligger Foot Locker. Av den amerikanske skokjedens fem butikker her til lands, er dette den eneste i Oslo.

«Foot Locker er ledende innen sneakers, joggesko og løpesko. Vi har det siste fra innen sportsklær, sneakers og streetwear for hele familien. Foot Locker gir det beste utvalget av premiumprodukter til et bredt spekter aktiviteter, som basketball, løping og trening», heter det i beskrivelsen av butikken på Arkaden Shopping.

Nå trekker Foot Locker seg på sin side ut av det som betegnes som «underpresterende markeder» og legger ned i både Norge, Sverige, Danmark og Sør-Korea. Det kommer frem av selskapets kvartalsrapport onsdag, melder E24.

«Stenge dets butikker og netthandel i Danmark, Norge og Sverige» står nemlig som ett av punktene som er listet opp av tiltak Foot Locker nå gjør i forbindelse med innskrenkningen og forenklingen av forretningsmodellen som ledd i å konsentrere fokuset på det amerikanske selskapets kjerneområde.

Foot Locker vil ikke bare forsvinne fra bybildet på Karl Johan, men legges ned i hele Skandinavia.

«Fullført innen midten av 2025»

Samtlige tiltak vil i sum berøre omkring 30 butikker i Skandinavia og Sør-Korea. Totalt har kjeden nærmere 2464 butikker og 213 lisensierte butikker verden over, med unntak av Sør-Amerika.

«Disse endringene er forventet å være fullført innen midten av 2025», heter det videre i kvartalsrapporten.

Økende underskudd

Skobutikken vil med det også forsvinne fra hovedgaten her i hovedstaden. 

Butikksjefen i Oslo-avdelingen ville onsdag ettermiddag, da butikken fortsatt var i drift som vanlig på Karl Johan, ikke uttale seg, ifølge AO.

Foot Lockers resultatet før skatt for andre kvartal internasjonalt viste et minus på 14 millioner dollar, hvilket er en økning av underskuddet på to millioner dollar fra tilsvarende periode i fjor. Inntektene på sin side var nærmest uendret fra samme kvartal året før.

Powered by Labrador CMS