Flere førerkort røyk – dette var fellesnevneren

Politiet har ett særlig fokus om dagen.

Publisert

Oslo-politiet er godt i gang med «Aksjon skolevei». Den siste skoledagen i forrige uke endte det med flere førerkortbeslag.

Midt på dagen fredag meldte operasjonssentralen at tre sertifikat var inndratt. Alle av samme årsak, nemlig høy hastighet.

Til felles hadde sjåførene at de alle lå tett opp mot 30 kilometer i timen over fartsgrensen ved skoler i politidistriktet, ifølge operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i Oslo politidistrikt.

Kan koste dyrt

På Statsråd Mathisens vei på Linderud ble en mann i 20-årene målt til 67 km/t i 40-sonen og ved Bjørndal skole ble en kvinne i 30-årene målt til 58 km/t i 30-sonen, i tillegg ble en mann i 50-årene målt til 77 km/t i 50-sonen i nabokommunen på Åsheimveien ved Klokkarstua.

Er fartsgrensen 60 kilometer i timen eller lavere og du kjører 25 kilometer i timen for fort, er forelegget 12.700 kroner.

Samtlige sjåfører ble tatt i forbindelse med gjennomføringen av «Aksjon skolevei».

– Synlig til stede

Allerede i starten av forrige uke kunne Oslo-politiet melde om drøssevis av bøter og anmeldelse da politiet stilte seg opp langs skoleveien.

– Skoleferien er over og elevene er på vei tilbake til skolen. Politiet har derfor startet med aksjon skolevei denne uken. Vi har hatt kontroller på mange av skoleveiene i Oslo, Asker og Bærum og skal ha det i ukene fremover. Vi er synlig til stede ved skolestart og skoleslutt, het det fra Oslo-politiet i en oppdatering torsdag.

Tre fokusområder

«Aksjon skolevei» er et tverrfaglig samarbeid der blant annet Oslo politidistrikt, Oslo kommune, Statens vegvesen og Trygg Trafikk deltar og bidrar til økt fokus på trafikksikkerhet langs skoleveiene. 

– Fokuset er på hastigheten på vei med lavere fartsgrenser, ulovlig mobilbruk og rusførere, fortsatte politiet, som samtidig delte noen gode råd med sjåfører for å bidra til å sikre trygge skoleveier.

Kjør på grønt lys, bruk bilbelte og legg vekk mobilen, lyder politiets tre råd.

– Særlig ansvar

– Sjåfører har et særlig ansvar for at barn ikke skades på skoleveien. Sammen skal vi gi barna en trygg og sikker skolestart, uttaler UP-sjef Knut Smedsrud i et innlegg på Utrykningspolitiets Facebook-side, der det påpekes at man sjåfør i disse dager vil se enda flere myke trafikanter i trafikkbildet.

– Hensikten med aksjonen er å forebygge alvorlige ulykker og politiet vil kontrollere uoppmerksomhet, sikring av barn i bil, fart og rus, heter det videre fra UP om «Aksjon skolestart». 

Powered by Labrador CMS