Oslo-politiet gjennomfører denne uken «Aksjon skolestart». Her i samme forbindelse ved en tidligere anledning.

Drøssevis av bøter og anmeldelse da politiet stilte seg opp langs skoleveien

– Vi er til stede og overvåker trafikantenes adferd rundt skolebarna, sier Oslo-politiet som fikk solid uttelling under tirsdagens kontroll.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral opplyser i en oppdatering tirsdag ettermiddag at de i forbindelse med at skoleåret er i gang igjen gjennomfører «Aksjon skolestart». 

Prosjektet er et tverrfaglig samarbeid der blant annet Oslo politidistrikt, Oslo kommune, Statens vegvesen og Trygg Trafikk deltar og bidrar til økt fokus på trafikksikkerhet langs skoleveiene. 

Flere bøter

– Vi er til stede og overvåker trafikantenes adferd rundt skolebarna. Siste laserkontroll var ved Smestad skole i ettermiddag. Elleve bøter for for høy fart, én ble anmeldt og én fikk bot for å ikke bruke belte, oppsummerer politiet i sin oppdatering. 

Laserkontrollen ble avholdt i 30-sonen, og 50 kilometer i timen var høyeste målte hastighet.

– Kontrollen ble avholdt i krysset mellom Konventveien og Monolittveien i 30-sonen, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

– Særlig ansvar

– Sjåfører har et særlig ansvar for at barn ikke skades på skoleveien. Sammen skal vi gi barna en trygg og sikker skolestart, uttaler UP-sjef Knut Smedsrud i et innlegg på Utrykningspolitiets Facebook-side, der det påpekes at man sjåfør i disse dager vil se enda flere myke trafikanter i trafikkbildet.

– Hensikten med aksjonen er å forebygge alvorlige ulykker og politiet vil kontrollere uoppmerksomhet, sikring av barn i bil, fart og rus, heter det videre fra UP om «Aksjon skolestart». 

Powered by Labrador CMS