Terror rammet Norge 22. juli 2011. Høyblokka og store deler av området rundt regjeringskvartalet ble skadet. Flere sårede og drept. Og terroren fortsatte på Utøya. Der enda flere ble drept og såret. Foto: Berit Roald / Scanpix
22. juli-senteret markerer åtteårsdagen for terrorhandlingene mot Oslo og Utøya
Fortsatt er det synlige spor etter bombene mot regjeringskvartalet 22. juli 2011. Kommende helg markeres åtteårsdagen for terrorhandlingene mot Utøya og regjeringskvartalet med flere arrangementer.
— 22. juli-senteret i regjeringskvartalet både huser og er omringet av spor etter terrorangrepet i 2011. I dag står minnesporene fra terroren side om side med spor etter kvartalets lange, rike historie og etter hvert også gjenoppbyggingen, skriver læringssenteret i en invitasjon til publikum.
Førstkommende lørdag arrangerer 22. juli-senteret guidet vandring i og rundt regjeringskvartalet.
Til høsten starter rehabiliteringen av Høyblokka, og store deler av regjeringskvartalet blir utilgjengelig for publikum. Etter fire år i Høyblokkas første etasje skal også 22. juli-senteret flytte, og videreføre sitt samfunnsoppdrag i midlertidige lokaler i Teater- gata 10.
Annonse
— Klokka 10 og 10.30, og deretter klokka 14 og 14.30, inviterer vi publikum med på historiske turer i regjeringskvartalets minnelandskap med 22. juli-senterets formidlere, skriver læringssenteret i invitasjonen til publikum.
I juni besluttet Stortinget at 22. juli-senteret i Oslo sentrum skal bli en del av det nye regjeringskvartalet. Men det blir altså noen år til læringssenteret igjen kan fomidle inntrykk fra selve åstedet for terrorbombingen.
Dermed blir helgens omvisning kanskje siste mulighet til å se de sporene som er igjen.
Du kan lese mer om åtteårsmarkeringen for terroren mot Utøya og regjeringskvartalet på 22. juli-senterets hjemmeside.