Vi er mange som gleder oss skikkelig til å høre dere rundt i gatene våre på 17. mai, sa Raymond Johansen. Her Uranienborg skoles musikkorps.

Korpsene i Oslo får spille på 17. mai

Korpsene i Oslo får spille og marsjere på 17. mai – men bare uten at det er kunngjort hvor de skal gå på forhånd. Også pop-up-konserter tillates.

Publisert

Det sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) da han onsdag kunngjorde hvilke smittevernregler som skal gjelde for hovedstaden på nasjonaldagen. Selv om smittetallene er på vei ned, frykter byrådet at en for rask gjenåpning vil føre til en ny nedstenging.

Derfor blir det ingen stor gjenåpning i forbindelse med 17. mai.

– Vi vet at korpsene strekker seg langt og øver under vanskelige forhold for å forberede seg så bra de kan. Det skal dere ha stor takk for. Selv om oppladningen blir langt fra optimal, er vi mange som gleder oss skikkelig til å høre dere rundt i gatene våre på 17. mai, sa Johansen.

Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen holdt onsdag pressekonferanse om koronasituasjonen.

Oppfordring til russen

Byrådslederen minner om at det er lov å samle maksimalt ti personer innendørs 17. mai – som andre dager – så lenge man kan holde god avstand.

Oslorussen har skjøvet på sin feiring av hensyn til smittevernet. Raymond Johansen ber russen innstendig om å følge Folkehelseinstituttets egne råd for russen.

– Så må russen følge de samme reglene som gjelder for alle andre, og det har jeg stor tro på at oslorussen vil gjøre, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS