Ett døgn etter dødsbrannen på Stovner rykket nødetatene ut til melding om brann i tomannsbolig i Økernveien.
Ett døgn etter dødsbrannen på Stovner rykket nødetatene ut til melding om brann i tomannsbolig i Økernveien.

Sju brannbiler sendt for å slå ned flammer i tomannsbolig på Økern

Brannvesenet rykket ut til brann i tomannsbolig på Økern natt til 2. juledag. Røykdykkere ble sendt inn i til synlige flammer. Ingen personer skal ha blitt skadd i brannen, som ble slukket ved 02.40-tiden.

Publisert

20 minutter tidligere medlte 110-sentralen i Oslo at de sju brannbilene hadde kommet frem til brannen i tomannsboligen i Økernveien 159.

— Brannvesenet er fremme i Økernveien. Det brenner i en tomannsbolig. Røykdykkere er på vei inn, skrev sentralen på Twitter.

— Synlig brann slått ned

Et døgn tidligere hadde Oslo brann- og redningsetat slåss mot flammer og røyk i en blokk på Tokerudberget i bydel Stovner. Der omkom en kvinne og tre brannfolk ble skadd og måtte få helsehjelp.

I brannen i tomannsboligen natt til 2. juledag skal ingen personer ha kommet til skade. Et knapt kvarter etter at brannfolkene hadde ankommet Økernveien meldte 110-sentralen at brannen var under kontroll.

— Synlig brann er slått ned. Fortsetter søk i bygningen, opplyste nødetatene klokka 02.35.

Sju minutter senere kom meldingen om at brannen var slukket. Men ifølge politiet ble brannvesenet på stedet utover natten.

— Brannvesenet blir værende på stedet en god stund fremover, skriver politiet på Twitter.

— Må ha røykvarsler i sove- og oppholdsrom

Etter dødsbrannen på Tokerudberget 24 timer tidligere gikk Oslo brann- og redningsetat ut og oppfordret folk til å sikre seg.

— Denne tragiske brannen er en påminnelse om viktigheten av å sikre seg et tidligst mulig varsel ved å ha røykvarsling i alle oppholds- og soverom, skriver Oslo brann- og redningsetat.

Et trettitalls beboere evakuerte seg selv fra bolkka på Stovner. De er nå husløse fordi brannen har gjort blokkleilighetene ubeboelige.

I tillegg til å ha fungerende røykvarslere råder brannvesenet folk til å ta en sjekkerunde før man legger seg. Blås ut stearinlys og sørg for at komfyrer og andre elektriske apparater er skrudd av.

— Vi ber samtidig alle om å være forsiktige ved bruk av levende lys og åpen ild. Vær våken og til stede når du lager mat og bruker elektriske artikler, oppfordrer brannvesenet.

Powered by Labrador CMS