Politiet etterforsker dødsbrannen i blokka på Tokerudberget. Trolig startet brannen i en leilighet i nederste etasje.
Politiet etterforsker dødsbrannen i blokka på Tokerudberget. Trolig startet brannen i en leilighet i nederste etasje.

Dødsbrannen i Stovner-blokka spredte seg på minutter: - Folk må ha røykvarsler i sove- og oppholdsrom

Rett før midnatt varsles brannvesenet om røyk sivende inn i en leilighet via en baderomsventil. Få minutter senere varsler politiet om synlige flammer på en altan. Dødsbrannen på Stovner oppsto iløpet av svært kort tid.

Publisert

Ett menneskeliv gikk tapt da brannen spredte seg oppover i den ni etasjer høye blokka på Tokerudberget natt til 1. juledag.

Iløpet av minutter beveget røyken og flammene seg fra leiligheten i underetasjen, der en kvinne omkom, og oppover etasjene.

— Våre tanker går til de pårørende

— Brannårsaken og hendelsesforløpet vil bli etterforsket av politiet. Men dette er en brutal påminnelse om hvor skjørt livet er, og hvor viktig det er å forebygge branner i hjemmet, skriver Oslo brann- og redningsetat på sin Facebook-side.

— Våre tanker går til pårørende og berørte i en svært tung stund, skriver brannvesenet.

I tillegg til kvinnen som omkom er også tre brannfolk skadd etter brannen på Tokerudberget. De tre måtte til legevakt og sykehus med røykskader, opplyser brann- og redningsetaten.

— En ble kjørt til Ahus og to ble kjørt til legevakt. Vår kollega på Ahus er behandlet for røykskader, men venter på avklaring rundt en klemskade vedkommende pådro seg i hånden, skriver brannvesenet.

— Viktig å sikre seg tidlig varsling

Et trettitalls beboere evakuerte seg selv. De er nå husløse fordi brannen har gjort blokkleilighetene ubeboelige.

— Denne tragiske brannen er en påminnelse om viktigheten av å sikre seg et tidligst mulig varsel ved å ha røykvarsling i alle oppholds- og soverom, skriver Oslo brann- og redningsetat.

I tillegg til å ha fungerende røykvarslere råder brannvesenet folk til å ta en sjekkerunde før man legger seg. Blås ut stearinlys og sørg for at komfyrer og andre elektriske apparater er skrudd av.

— Vi ber samtidig alle om å være forsiktige ved bruk av levende lys og åpen ild. Vær våken og til stede når du lager mat og bruker elektriske artikler, oppfordrer brannvesenet.

Powered by Labrador CMS