legevakten roser
Legevakten får 10.000 roser for sin fantastiske betjening. Foto av legevakten. Google images. Foto av roser: Pixabay

10 000 roser til den flotte betjeningen ved Oslo Legevakt

Nå har jeg funnet frem noen roser som jeg vil gi til det flotte personalet på Oslo legevakt midt i sentrum. For nå er tiden overmoden til å rose.

Gunn Pound
Gunn Pound er styremedlem i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon Oslo.

Hva er disse flotte hverdagsheltene laget av? De flotte menneskene som dag etter dag, uke etter uke, måned etter måned og år etter år hjelper mange tusen fra smerter, lidelser og død.

Senest i går fulgte jeg en venninne dit. Da vi kom inn i resepsjonen ble vi møtt av en moderlig og smilende pleier som geleidet oss videre til kø-maskinen og som informerte så godt. På venterommet ble kundene ropt inn etter en, og de som ropte dem inn glemte ikke å smile. Min venninne fikk flott behandling.

Selv har jeg solid erfaring fra bruddavdelingen og lang erfaring som pårørende. Har fulgt folk med alle typer lidelser i alle aldersgrupper.

Ble skikkelig dulla med

Mitt siste brudd var i 2010. Jeg brakk armen stygt og var i sjokk. Fremdeles husker jeg hvor godt jeg ble tatt imot. Ble skikkelig dulla med av to pleiere. Ble fulgt opp med hyppige kontroller og gode ord på veien. Da jeg satt gipset i gangen, passerte flere av betjeningen forbi med hei og frem med smil.

Alle fem gangene jeg har hatt brudd er jeg blitt 110 prosent frisk igjen.

ALLE som jeg har fulgt har vært superfornøyde. Og alle jeg snakker med er pr. i dag veldig fornøyde. Selvsagt finnes det unntak som det alltid vil gjøre.

Stedet med flest sure folk

La meg gå tilbake i tid for 40 år siden. Da var Oslo Legevakt det stedet i verden med flest sure folk. Den gang ble den ene etter den andre avvist. En kveld i 1978 kom jeg med akutte isjiassmerter og fikk slengt til meg av en sur pleier: «Er dette noen tid å komme på. Du får gå til fastlegen i morgen.» Ikke lenge etter ble jeg operert for dette. Jeg hadde god grunn til å komme.

I dag ville dette aldri skjedd. I dag ville jeg og alle andre i samme situasjon blitt tilbudt omsorg, smertestillende og en varm og god seng til man var bedre.

Alt var ikke bedre før!

Igjen 10 000 takker med roser til den flotte betjeningen ved Oslo Legevakt. Når de grå og tunge dager kommer så husk at den store majoriteten i Oslo setter så stor pris på dere.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer