Vålerengas Matthias Vilhjalmsson scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Kristiansund på Intility Arena. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Vilhjálmsson reddet ett poeng for Vålerenga mot Kristiansund

Vålerenga så ut til å tape hjemme mot Kristiansund, men 14 minutter før slutt dukket Matthías Vilhjálmsson opp og sørget for 1-1.

Kristiansund kom til hovedstaden med nyervervet selvtillit, etter å ha kneblet Manchester United i 93 minutter forrige helg. Vålerenga har på sin side mistet sin største offensive trussel, da Chidera Ejuke nylig ble solgt til Heerenveen.

Salget av den tekniske 21-åringen var mildt sagt forventet, og Heerenveen kan glede seg over at den nyervervede spillere scoret mål allerede i den første kampen for klubben, i går.

Heldigvis er det mye annet som gror i Engas rekker. Blant annet Aron Dønnum, som virkelig skinner for tiden.

Vålerengas Aron Dønnum og Kristiansunds Pål Erik Ulvestad under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Kristiansund på Intility Arena. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mål til Kristiansund

Avdøde Vålerenga-trener Gunder Bengtsson ble hedret før kampen.

Etter åtte minutter kom kampens første sjanse, etter et nydelig slått frispark. Ballen traff Christophe Psyché. Returen havnet i beina på Bent Sørmo. som kunne klinke ballen i hjørnet.

Resten av første omgang var preget av de kongeblå. Oslo-laget presset på og skapte en del halvfarligheter. Det var allikevel Kristiansund som igjen skulle være nærmest før pause.

Torgil Gjertsen trædde gjennom Bendik Bye, som var helt alene med keeper. Han prøvde å skru ballen i hjørnet med utsiden av foten. Ballen strøk stolpen. Vålerenga kunne takke høyere makter for at ikke 2. omgang ble langt mer uoverkommelig.

Kristiansunds Bent Sørmo scorer under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Kristiansund på Intility Arena. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Traff med pannebrasken

Det siste sparket på ballen, eller headingen, ble kreditert Matthías Vilhjálmsson, etter et presist innlegg fra Magnus Lekven. Keeper Sean McDermott reddet på streken. En fantastisk redning. Uhyre nære på for Vålerenga. Lagene gikk til pause etter en jevn og tett batalje.

Andre omgangen bølget frem og tilbake. Etter 72 minutter kom Liridon Kalludra til et skudd fra drøye 16-meter. Ballen smalt i stolpen og ned. Vålerenga hang igjen i en tynn tråd.

Men det var Vålerenga som utlignet. Bård Finne skrudde inn et praktfullt innlegg på pannebrasken til Vilhjálmsson, som headet ballen via tverrliggeren og inn. Vålerenga fortsatte å kjøre på, og skapte flere farligheter.

En strålende glad Matthias Vilhjalmsson kunne brøle ut sitt islandske gledeshyl. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Slitne Vålerenga-spillere

Kristiansund kom likevel fryktelig nære til å ta med seg alle tre poengene, da Bendik Bye spilte gjennom Torgil Gjertsen. Alene med keeper klarte han ikke å ekspedere inn vinnermålet. Kampen endte derfor 1-1. Begge lag vil nok føle at de kunne fått med seg alle poengene i kveld.

Trener Ronny Deila forklarer poengdelingen med at flere av Vålerenga-spillerne ble slitne på slutten. Noen fikk til og med krampe.

– Vi må evaluere om vi har trent for mye og for hardt, eller om det er fordi vi ikke har spilt på lang tid, sier Vålerenga-treneren til NTB.

Med uavgjort klatrer Vålerenga opp på femteplass foran Rosenborg. Oslo-laget er elleve poeng bak serieleder Molde, men har til gjengjeld to kamper mindre spilt.