Mye folk foran Kris Joyce i MS-buret. Foto: André Kjernsli

VIF ledet med tre mål etter ni minutter mot MS, og da var egentlig kampen avgjort

Etter seier mot Vålerenga i forrige kamp, var det spennende om MS skulle klare å holde trykket oppe og VIF nede i den fjerde kvartfinalen.

Så er den fjerde kvartfinalen gang, og det er MSs Sam Coatta som kommer til den første muligheten etter snaut to minutter.

Gjestene stiller noe redusert i kveld, Martin Laumann Ylven er ute, i hvert fall frem til en eventuell semifinale, og Tobias Lindstrøm er syk. Det betyr at gullfemmeren til VIF ikke er komplett, Andreas Stene vikarierer for Lindstrøm.

Denne kvelden tar det ikke halve kampen før vi får en scoring. Etter drøyt tre minutter sender Daniel Sørvik ei lompe inn mot mål som Jonas Oppøyen styrer inn.

Martin Laumann Ylven så kveldens kamp fra utsiden av vantet. Foto: André Kjernsli

Klarer MS å reise seg?

67 sekunder senere er det mannen med gullhjelmen, Martin Røymark, som er sist på pucken. Sjokkåpning av VIF i aften. Klarer MS å reise seg etter dette?

Det ser ikke slik ut. Etter ni spilte minutter er det klart for ny scoring av Røymark. MS tar en rekordtidlig timeout. Her må de gjøre noen for å stoppe blødningen.

Om det er timeouten som virker er ikke godt å si, men hjemmelaget klarer å unngå flere baklengs i åpningsperioden, selv om VIF får to muligheter til å spille fem mot fire.

Martin Røymark var raskt ute av startblokkene og noterte seg for to mål i førsteperioden. Foto: André Kjernsli

MS har de feteste sjansene

Midtperioden starter med et overtall for gjestene som de ikke får noe ut av, men i minuttene etter tar gjestene et godt grep om kampen. Hjemmelaget mer enn nok med å komme seg ut av egen sone.

Midtveis i perioden får Enga sin første utvisning, og MS får muligheten til å redusere gjestenes ledelse.

Litt ut i power playet gir Steffen Søberg, som har hatt veldig lite å gjøre så langt, en unødvendig retur, men MS makter ikke å sette pucken i mål. Der hadde vertene en stor mulighet til å redusere.

Martin Roymark jakter pa hat-trick, men her blir vinkelen for skrå. Foto: André Kjernsli

Like etter er Martin Røymark på jakt etter sin tredje scoring, men vinkelen blir for spiss. De neste minuttene jevner spillet seg litt ut, og MS har flere store sjanser som de ikke klarer å omsette i mål. Med to minutter igjen av midtperioden, er det fortsatt 0-3, men er hjemmelaget på vei inn i kampen? VIF har hatt det meste av spillet i perioden, men MS har hatt de feteste sjansene.

Kolliderer med dommeren

I starten av siste perioden får MS muligheten til å spille fem mot tre. Skal MS få med seg noe fra denne kampen, bør de score nå. Det gjør de på ingen måte, men opprettholder et visst trykk.

Så får vi en situasjon som vi ikke ser ofte: En MS-back kolliderer med den ene dommeren på egen blueline, Thomas Olsen i VIF plukker opp pucken og setter den hardt opp i snap-krysset til Kris Joyce. Dette var det siste hjemmelaget trengte nå. At Joachim Engebråten Hermansen minuttet etter bommer på mål alene med Steffen Søberg, hjelper ikke.

Her brenner MS en av flere store sjanser i midtperioden. Foto: André Kjernsli

Trøstemål til MS

En stund ser det ut til at vi skal få samme resultat som i forrige kamp, men VIF vil det annerledes. På en kjapp kontring skjærer Petter Grønstad frekt inn foran mål og lirker pucken inn bak en Joyce som ikke akkurat har gnistret i aften.

Skal VIF holde nullen to kamper på rad? Neida, Sam Coatta vil det annerledes, og MS får et trøstemål mot slutten av perioden. Sluttresultat 1-5.

MS fikk et trøstemål til slutt, uten at det lokket frem de brede smilene. Foto: André Kjernsli

Dette betyr at det står 3-1 i kamper i VIF sin favør, og de kan avgjøre kvartfinalen på hjemmeis fredag.

MSs beste: Jesper Hoel

VIFs beste: Martin Røymark

Femte kvartfinale spilles i Furuset Forum fredag 15. mars, kl. 19.00.