Vålerenga jubler for 5-1 under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Manglerud i Furuset Forum torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

VIF Hockey tok et klart første stikk mot Manglerud i den første kvarten, men imponerte ingen

Etter seriegullet Vålerenga ishockey mottok for to dager siden, møtte laget MS i den første kampen i sluttspillet.

Etter en trivelig seanse i Forum for to dager siden, begynner alvoret på nytt. VIF valgte MS som motstander, ganske innlysende med tanke på at Enga vant alle seks møtene i grunnserien. I tillegg kan Roy Johansen rusle hjem til seg selv etter bortekampene.

I både kvarten, semifinalen og finalen gjelder det å være best av sju kamper. Vinneren i alle rundene er det laget som er først til å vinne fire kamper mot sin motstander.

VIF har en bra mulighet til å ta hjem «bøtta» i år. Eneste utfordringen er at det blir veldig mye spilletid på noen få, og dette vil kreve sitt når det skal spilles kamper annenhver dag. Enga må satse på å vinne kvarten på færrest mulige kamper for å gi nøkkelspillerne tid til restituering før semifinalespillet.

Hovedtrener Roy Johansen og fysio Jon Aase følger nøye med. Foto: André Kjernsli

En omgang som går i glemmeboken

Ved å velge MS fremfor Stjernen, møter Enga et mer fysisk lag. Det merkes i begynnelsen av kampen. Gjestene er påskrudd og fullfører tacklingene.

Det skjer ikke stort på sjansesiden de første minuttene av perioden, og på tross av at gjestene har flere spillere utvist, er et skudd i stanga alt VIF får ut av dette.

Det er ikke det helt store trykket ute på isen, og vi synes spesielt hjemmelaget virker litt reserverte. Det ble kanskje en liten utladning etter seriegullet de mottok for to dager siden? Første perioden fiser ut og går over i glemmeboken.

Det mest spennende som skjedde i første periode. Foto: André Kjernsli

To kjappe scoringer

Midtperioden skiller seg ikke nevneverdig fra den første i spill og sjanser. Begge lag bytter på å ha en mann utvist, uten å få noe ut av sine powerplay. Likevel stikker Enga av i målprotokollen, og det er jo det som til slutt avgjør kamper.

To kjappe scoringer tidlig i perioden, begge signert Kaptein Tobias Lindstrøm, gjør at Enga kan gå i garderoben med en slags ro og følelse av kontroll. Espen Knutsen gir uttrykk for at laget hans har mye å gå på. Å spille enklere hockey og slutte å ta dumme utvisninger er hans oppskrift på hvordan denne kampen skal vinnes.

MS fullfører taklingene fra første dropp. Foto: André Kjernsli

Ylven slår til

2-0 er som kjent, i hvert fall i fotball, en farlig ledelse. Dette er en situasjon VIF ønsker å gjøre noe med, og relativt tidlig i tredje perioden er det klart for 3-0. Denne gangen er det mannen som mer enn noe annet symboliserer iskrigerne, Martin Laumann Ylven, som setter pucken bak den grønngule keeperen.

Når vi er snaut halvveis i siste periode får VIF nok en mulighet til å spille i overtall. De får absolutt ikke til noe som helst i dette overtallet heller, men i det sekundet MS får fullt lag, ender pucken opp hos Thomas Olsen, som står i slottet. Iskaldt visper han bare pucken opp i høyre kryss.

Med noen få minutter igjen av kampen begynner dette å minne mer og mer om den første perioden. Mye upresist spill og labert tempo.

VIF-backen Stefan Espeland fyrer av fra blueline. Foto: André Kjernsli

Pynter på resultatet

MS er på besøk i VIFs sone og tenker at om de ikke vinner kampen, skal de i hvert fall sørge for at Steffen Søberg ikke holder nullen. MS klarer til slutt å komme seg inn i sonen til Vålerenga med flere spillere og får til slutten hull på byllen. Joachim Lunde Hermansen sentrer til Kevin Berg, som pynter på resultatet.

Mot slutten av kampen pådrar MS seg nok en utvisning, og endelig klarer hjemmelaget å utnytte dette. VIF-løper Martin Røymark er sist på pucken. Til slutt ble dette en forventet hjemmeseier, nå må MS pønske ut noe dersom de skal snu dette i neste kamp.

MS fikk et trøstemål i siste periode. Foto: André Kjernsli

Sluttresultat: 5-1, noe Vålerenga tross alt har grunn til å være fornøyd med.

VIFs beste: Axel Eidstedt

Neste kvartfinale spilles i Manglerudhallen lørdag 9. mars, kl. 17.