Holmenkollen
Alpinistene får neppe like mange tilskuere som hopprennet. Men Kjetil Jansrud håper han får oppleve noe av Kollenstemningen. Foto: Flickr/Kjersti Magnussen

Verdens beste alpinister inntar Holmenkollen første nyttårsdag

Kjetil Jansrud får med seg verdenseliten til Oslo første nyttårsdag neste år. Da blir det igjen verdenscuprenn i parallellslalåm ned unnarennet i Holmenkollen.

— Jeg har hørt om Kollenbrølet siden jeg var liten. Det var en stolt og rørende følelse å få kjenne litt på brølet i Holmenkollen da vi kjørte her i januar i år, sier Kjetil Jansrud.

Selv med tåke og dårlig sikt møtte 7.500 tilskuere opp da Jansrud og verdenseliten kjørte parallellslalåm i unnarennet i januar i år. Nå har FIS, det internasjonale skiforbundet, bestemt at det blir reprise på rennet. 1. januar 2019 blir inntar verdencupsirkuset i alpint igjen unnarennet i Holmenkollen.

Sportslig sukess tross tåke

— Vi fikk gode tilbakemeldinger fra publikum etter rennet i januar. Nå kjenner vi arrangementet, og vet hva vi skal bli bedre på, sier daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen skifestival AS.

Selskapet arrangerer fra før verdenscupen for nordiske grener og skiskyting i Holmenkollen. Også skipresident Erik Røste er glad for at FIS har besluttet å legge verdenscuprennet for alpinister til Kollen for andre året på rad.

Parallell slalåm
Første nyttårsdag 2019 blir det igjen paralellslalåm i unnarennet på Holmenkollbakken. Foto: Wikimedia Commons

— Sportslig sett var årets City Event svært vellykket for skiforbundet, og vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra både utøvere og publikum, sier Røste.

— Neste år satser vi på klarvær og fulle tribunder i Kollen

— Det var selvfølgelig synd med tåken i januar i år. Men imponerende nok holdt publikum likevel ut. Første nyttårsdag satser vi på klarvær og fulle tribuner når verdens beste alpinister inntar Oslo og Holmenkollen, sier skipresidenten.

Så gjenstår det å se hvor mange som velger bort nyttårskonsert og hopprenn på tv 1. januar, og i stedet tar turen til Kollen for å heie frem Kjetil Jansrud et co. Hvis værgudene er litt mer medgjørlige enn i år kan kanskje også alpinistene få kjenne på skikkelige brøl fra Kollenpublikummet.

 

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer