Storhamar endte med å bli et nummer for store for Vålerenga nok en gang lørdag 21. desember. Foto: Arnsten Linstad

Velfortjent juleferie for Vålerenga hockey, tross tap mot Storhamar

Det ble langt tøffere kamp enn Storhamar forventet mot et skadebefengt Vålerenga hockey. VIF kom ut i 100 og overrumplet Storhamar fra start.

De ville mest og var først på det meste, mens de gule og blå ble passive og tapte det meste av dueller og dropper. Vålerenga var på offensiven og presset motstanderen i hele perioden. At det sto 0-0 etter de første tjue, hadde Storhamar klart mest grunn til å være fornøyd med.

Storhamar kom ut på en helt annen måte i midtperioden. De var mer trøkk og intensitet i spillet og Storhamar tok over initiativet. Midt i andre periode ble Patrick Thoresen spilt fri og slo pucken forbi Steffen Søberg.

I slutten av perioden trodde Rasmus Ahlholm han hadde doblet ledelsen, men etter videogjennomgang ble målet annulert, ifølge hjemmesiden til Storhamar.

Avgjørende mål

Tredjeperioden startet etter noen sekunder med at Colin Spaberg Olsen fikk en kjempesjanse helt alene. Slovenske Luka Gracnar holdt pucken ute, og i stedet var det Storhamar som scoret.

Vålerenga var nær ved å redusere flere ganger i kampen, men keeper Luka Gracnar holdt nullen for andre kamp på rad. Foto: Arnsten Linstad

Tony Cameranesi la en puck ut ved bakre stolpe, og der var canadiske Christian Larrivée på pletten og feide inn 2-0.

Bommet på åpent mål

Kort tid etter var Rasmus Ahlholm på pletten, men bommet på åpent mål. Vålerenga sto på til siste slutt, men det ble med sjansene. Med fire mot tre spillere, tok Vålerenga på slutten ut keeper Søberg.

Men 2-0 sto seg helt til slutt.