Skogbrannfare skilt skogbrann Ingierstrand
Skilt advarte mot skogbrannfare ved Ingierstrand for noen år tilbake. Rundt badestedene i Bunnefjorden er det mye skog, som nå er knusktørr. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Varsel om skogbrannfare i Oslo-marka. Men til helgen kommer regnet

Dagtemperaturen holder seg over 20 grader i hovedstaden, og sola er her med litt skyer frem mot helgen. Men fredag varsler meteorologene regn i Oslo.

Det er knusktørt mange steder på Østlandet, og marka rundt hovedstaden er intet unntak. Dagene med pent vær har ført til at Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om skogbrannfare på gult nivå Østafjells.

— Ikke kast engangsgrill i søppelkasse

I helgen advarte Oslo brann- og redningsetat også mot brann etter at søppelkasser med engangsgriller tok fyr flere steder i byen. I godværet glemte folk tydeligvis at engangsgrillene gløder og lett antenner annet avfall i søppelkasser.

Screenshot skjermdump OBRE 110 sentral brannvesen
Skjermdump fra 110-sentralen i Oslo lørdag kveld.

Men fredag er det slutt på godværet i hovedstaden. Da kommer regnet.

— Mot fredag kommer det flere lavtrykk inn fra Norskehavet. Det vil føre til litt nedbør Østafjells. Et nytt lavtrykk lørdag går også mot Sør-Norge og vil føre til en del nedbør, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til NTB.

Temperaturen stabil

For Oslos del betyr dette trolig knallsol hele tirsdag, men så kommer skyene sigende inn fra onsdag. Torsdag er det meldt gradvis tilskyende og på fredag mener meteorologene på Yr.no at regnet kommer en eller annen gang mellom klokka åtte og 14.

Temperaturene faller ikke nevneverdig selv om det skyer til og kommer regn. I Oslo vil gradestokken holde seg rundt 20 grader på dagtid også til helgen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer