Karl Johan miniskjort slengbukser jenter
Skjørtlengden hadde krøpet opp, slengbukser og barbeint var det hippeste på Karl Johans gate. Foto: Faksimile fra serien Norges Fotoalbum, Cappelen Damm

Asfaltepistler fra Tigerstaden

Var det her det skjedde? Var det her vi blei lei av alt?

Var det her det skjedde at vi gikk dritlei av blomstrete og glorete klær som stinka røkelse og en svak eim av hasj?

Var det her det skjedde at det blei litt i kjipeste laget å sitte på Nisseberget med beina i kors, og rugge mens en eller annen blåst kis spilte bambusfløyte i hytt og pine, og bertene dansa indisk, stinne av karma?

Va`kke glad i sitarmusikk likevel

FAKTA

Asfaltepistler logo

Asfaltepistler fra Tigerstaden er Terje Børjessons småbetraktninger om livet i byen, fra 50-tallet og frem til i dag. Flere av disse tekstene finner du i Gatelangs med kamera og noen bakgårdsbetraktninger.

Var det her det skjedde at vi egentlig følte at vi hadde feilparkert oss sjæl i kollektivet i Rathkes gate med luta gulv og hems og drøssevis av stearinlys og enda mer røkelse og enda litt sterkere eim av hasj?

Å vente på tur utafor badet for å pusse tenna og å spise linser fra Helios til både morra, middag og kvelds – og at når alt kom til alt så var vi faen ikke så jævla gla’ i sitarmusikk heller.

Tryckare til Demis Rousso

Var det her det skjedde, at vi faktisk oppdaga at vi slett ikke hadde noen ting i mot å se to meter lange bein som smøyg seg ut av en skjørtekant som ga fantasien skikkelige levevilkår? Og at Angel lukta mye, mye bedre enn den derre jævla røkelsen, og at vi når som helst, uten å nøle, hadde sagt ja til å dansa tryckare til Demis Roussos Forever and Ever – Var det her det skjedde?

Les flere av Terje Børjessons asfaltepistlerMELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer