Vannslange i hage
Nå får du ikke gjøre dette.

Vanningsforbudet i Oslo oppheves – innfører datovanning

Oslo kommune har nå fått nok CO2 til å oppheve hagevanningsforbudet, men innfører likevel datovanning i en tidsbegrenset periode.

For å dempe vannforbruket innfører Vann- og avløpsetaten datovanning med tidsbegrensing fra 28. juni klokken 21:00, ifølge en pressemelding.

Datovanning betyr at du har mulighet til å vanne med spreder eller vannslange annenhver dag. Fra før kunne du vanne med vanlige kanne, men ikke spreder eller vannslange.

Les om når du kan vanne, og hvordan du kan spare vann.

Når kan du vanne?

Husstander med adresser som har oddetallsnummer (for eksempel 1-3-5 osv.) kan vanne på oddetallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.

Husstander med adresser som har partallsnummer (for eksempel 2-4-6 osv.) kan vanne på partallsdatoer mellom klokken 21:00 og 23:00.

Det er fremdeles tillatt å vanne med vannkanne til alle tider.

Borettslag og firmaer

For virksomheter, parkanlegg, borettslag og lignende skal vanning med spreder og vannslange begrenses til maksimalt to timer annenhver dag, for virksomheter innenfor arbeidstiden.

Etaten oppdaterer informasjonen på deres nettsider når datovanningsperioden opphører.

Vannsparingstips

  1. Vanning med kanne er tillatt. Prioriter vanning av blomster og busker framfor plen, og vann helst om kvelden. Hvis du vanner i solskinn fordamper det meste av vannet.
  2. Dryppvanning/svetteslange omfattes også av datovanningen.
  3. Vent med å klippe gresset eller juster opp knivene på gressklipperen slik at gresset ikke klippes for langt ned. Da tåler det bedre sol og tørke og blir ikke så fort tørt/brunt.
  4. Pass på at utendørs kraner ikke står og lekker.
  5. Spar på vannet – ikke la vann stå og renne unødig.
  6. Vent med vask av bil, hus, terrasser og lignende til datovanningen er opphevet.

En vannspreder med normalt trykk bruker rundt 1000 liter i timen. Når en gjennomsnittlig innbygger i Oslo forbruker 160 liter i døgnet, forstår man at bruken av vannspredere gir et stort ekstraforbruk av vann.MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer