#valg17: Hva vil du gjøre for Oslo?

Ine Marie Eriksen Søreide. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre
Ine Marie Eriksen Søreide. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre

Ine Eriksen Søreide (H) mener at forsvar av landet er svært viktig for Oslo

Publisert

Oslo-kandidat Eriksen Søreide er opptatt av forsvar, mer synlig politi og en forsterket innsats mot narkotika- og voldsproblemer ved skoler i hovedstaden. 

#valg17: Folkevalgt for Oslo

  • 11. september er årets stortingsvalg. Frem til da vil VårtOslo vite hva Oslos folkevalgte har gjort for Oslo i foregående periode. Og vi vil vite hva Oslo-representanten har tenkt å gjøre for Oslo i kommende periode.

Ine Eriksen Søreide er Norges forsvarsminister og har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. Hun er også Høyres førstekandidat i Oslo, og vi spurte henne hva hun og partiet har gjort for byen den siste stortingsperioden, og hva hun vil gjøre hvis hun blir gjenvalgt i årets valg.

Mindre helsekø og flere lærerstillinger

— Hva har du og Høyre gjort for Oslo i fireårsperioden som har gått?

— Høyre forstår de særskilte utfordringene Oslo har som storby, og vi har vist gjennom de fire siste årene at vi prioriterer Oslo. Blant annet får Oslo nå høyere statlige overføringer enn under Stoltenberg-regjeringen.

— I tillegg kommer regjeringens satsinger på helse- og skolefeltet innbyggerne til gode. Mange færre står i helsekø i dag enn for fire år siden og ventetiden for behandling er gått ned. Regjeringen har gitt Oslo midler til å opprette 170 nye lærerstillinger, i tillegg til at mange flere Oslo-lærere nå får tilbud om videreutdanning.

— Forsvar er viktig for Oslo

— Hva vil du gjøre for Oslo hvis du blir gjenvalgt?

— Dersom jeg blir gjenvalgt skal jeg fortsette å stå på både for Oslos interesser, men også for at landet som helhet styres på best mulig måte. Med Solberg-regjeringen skapes det nye jobber, helsekøene går ned og elevene lærer mer på skolen.

— Jeg har vært forsvarsminister de siste fire årene, og er så klart helt enig med de som mener at forsvar av landet er statens viktigste oppgave. Forsvar av landet er selvsagt også svært viktig for Oslo.

Vil ha mer synlig politi

Ine Eriksen Søreide. Foto: Stortinget
Ine Eriksen Søreide. Foto: Stortinget

— Hva mener du er viktigst for Oslo framover?

— I Oslo ser vi nå en oppblussing av gjengmiljøer og økning i ungdomskriminalitet, med flere skyteepisoder og knivstikkinger. Det er viktig med flere og mer synlig politi ute på patrulje, og politireformen har sikret 260 nye politistillinger til Oslo.

— Men disse utfordringene må også tas tak i fra kommunens side. Enkelte videregående skoler i Oslo har store problemer med narkotikaomsetning, vold og en fryktkultur som gjør at få melder fra. Høyre har etterlyst en forsterket innsats ved disse skolene allerede fra skolestart. Nå må byrådet komme på banen slik at vi får disse utfordringene under kontroll.

— Og siste spørsmål: Hva har du gjort i sommerferien?

— Jeg har hatt en kort sommerferie i år, men jeg har fått tid til å slappe av og lade batteriene før en hektisk valgkamp!

Powered by Labrador CMS