#valg17: Hva vil du gjøre for Oslo?

Christian Tybring-Gjedde. Foto: Stortinget
Christian Tybring-Gjedde. Foto: Stortinget

Christian Tybring-Gjedde (Frp) vil kjempe for at innvandrere ikke bosettes i Oslo

Publisert

Christian Tybring-Gjedde er opptatt av at småhusområdene i Oslo ikke fortettes og at innvandrere bosettes andre steder enn i hovedstaden.

#valg17: Folkevalgt for Oslo

  • 11. september er årets stortingsvalg. Frem til da vil VårtOslo vite hva Oslos folkevalgte har gjort for Oslo i foregående periode. Og vi vil vite hva Oslo-representanten har tenkt å gjøre for Oslo i kommende periode.

Christian Tybring-Gjedde er Fremskrittspartiets 2. kandidat i Oslo for høstens stortingsvalg. Vi har spurt hva han og Frp har gjort for Oslo på Stortinget - og hva han vil gjøre for byen dersom han igjen blir valgt.

Tybring-Gjedde har sittet på Stortinget siden 2005 og er nå andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen. Han har en mastergrad i internasjonal politikk, og har tidligere jobbet som underdirektør i forsvarsdepartementet.

Idrettshaller, asfaltering og eldreomsorg

— Hva har du og Fremskrittspartiet gjort for Oslo i fireårsperioden som har gått? 

—Vi har satset særlig på eldreomsorg, samferdsel og idrett, og i forrige bystyreperiode fikk vi gjennom en rekke viktige krav i budsjettforhandlinger med daværende byrådspartier Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

— Innenfor idretten har det kommet, og kommer, en rekke kunstgressbaner og idrettshaller takket være Fremskrittspartiet. Ishall på Frogner stadion og flerbrukshall på Uranienborg skole er eksempler på dette.

— Vi har og sørget for mer penger til asfaltering av veier, og mer penger til eldreomsorg.

Mot fortetting av småhusområder

— Hva vil du gjøre for Oslo hvis du blir valgt til Stortinget i høst?

— Jeg og Fremskrittspartiet vil fortsette å kjempe for en gjenåpning av Aker sykehus. Vi vil kjempe imot eiendomsskatten, og vi sier nei til fortetting i småhusområder.

— Vi vil også gjøre vårt ytterste for å fjerne Arbeiderpartiets skatteskrue ovenfor bilistene.

— Ingen menneskerett å bo i Oslo

Christian Tybring-Gjedde. Foto: Wikipedia/Creative Commons
Christian Tybring-Gjedde. Foto: Wikipedia/Creative Commons

— Hva mener du er viktigst for Oslo framover?

— Innvandringen til Oslo går alt for raskt. Jeg vil derfor kjempe for at innvandrere som bosettes i Norge, ikke bosettes i Oslo. Det er svært viktig av hensyn til sosial, kulturell og økonomisk integrering.

— Bortimot syv av ti barn i Oslo med ikke-vestlig innvandrerbakgrunn begynner på skole uten å kunne godt nok norsk, og mange er både født og oppvokst i Norge. Ansvaret for å endre dette ligger hos foreldrene. Da må vi stille krav.

— Det er ingen menneskerett å bo i Oslo. Vi kan ikke bygge i stykker småhusområder med blokker, for å legge til rette for innflytting.

— Og siste spørsmål: Hva har du gjort i sommerferien?

— Jeg har feriert på hytta på en øy i Oslofjorden. Jeg har forsøkt å slappe av, men hele tiden likevel hatt valgkampen i bakholdet, bevisst eller ubevisst.

Powered by Labrador CMS