#valg17: Hva vil du gjøre for Oslo?

Siri Gåsemyr Staalesen. Foto: Arbeiderpartiet
Siri Gåsemyr Staalesen. Foto: Arbeiderpartiet

Siri Gåsemyr Staalesen (Ap) vil jobbe for å skaffe arbeid til alle, og at Oslos borgere skal bli hørt

Publisert

Oslo-kandidaten mener at å sørge for arbeid til alle er avgjørende i kampen mot økende forskjeller, og vil at alle byens innbyggere skal bli hørt i nasjonalforsamlingen.

#valg17: Folkevalgt for Oslo

  • 11. september er årets stortingsvalg. Frem til da vil VårtOslo vite hva Oslos folkevalgte har gjort for Oslo i foregående periode. Og vi vil vite hva Oslo-representanten har tenkt å gjøre for Oslo i kommende periode.

Siri Gåsemyr Staalesen er 4. kandidat på Arbeiderpartiets valglister i Oslo. Hun er den neste i rekka av Oslo-kandidater vi tar tak i for å få vite hva de har gjort for Oslo i stortingsperioden som har gått, og hva de vil gjøre hvis de blir valgt inn på Stortinget i høst.

Gåsemyr Staalesen er partisekretær i Oslo Arbeiderparti, og var fra 2009 til 2013 valgt inn som vararepresentant på Stortinget. Hun har tidligere arbeidet i plan- og bygningsetaten og i miljøverndepartementet.

Kollektivtransport og skole

— Hva har Arbeiderpartiet gjort for Oslo i fireårsperioden på Stortinget som har gått? 

— Vi har forhandlet frem en ny Oslopakke 3-avtale som gir 50 milliarder kroner til kollektivtrafikk og sykkel i de neste åren, vi har styrket innsatsen for at folk får hjelp til å bytte ut oljefyr i eget hjem, det har blitt bygget mange barnehageplasser og flere har blitt ansatt i eldreomsorgen.

— Vi har også ansatt flere lærere for de yngste elevene, og vi har innført ny, gratis aktivitetsskole, med bedre kvalitet, på over halvparten av skolene i Oslo. Og mange elever har fått besøke museene våre, som vi har gjort gratis i skoletiden.

— Vi har også pusset opp 16 kunstgressbaner og bygget tre helt nye. De neste årene skal vi bygge idrettsanlegg for 4,2 milliarder, som er en historisk satsning.

— Oslo ville kommet bedre ut med vårt forslag

Siri Gåsemyr Staalesen. Foto: Tore Sætre/Wikimedia
Siri Gåsemyr Staalesen. Foto: Tore Sætre/Wikimedia

— Vi er stolte over at Oslo kommune har blitt kåret til Europas miljøhovedstad 2019. Arbeiderpartiet har i våre alternative budsjetter matchet regjeringens satsning på kollektiv og nasjonal transportplan.

— Jeg kan og si at Oslo ville kommet bedre ut med vårt forslag til kommuneopplegg, da vi har foreslått større overføringer til kommunene enn de fire samarbeidspartiene.

— Hva vil du gjøre for Oslo hvis du blir valgt til Stortinget i høst?

— Jeg vil jobbe for at alle som bor i Oslo skal bli hørt i nasjonalforsamlingen vår. Ikke bare fordi de bor i hovedstaden med alt det medfølger, men i kraft av at også vi som bor i en storby, bor i lokalmiljøer og nabolag.

— Når du vokser opp i Oslo lærer du fort at det som er stort for oss her, ofte er lite for resten av landet, mens de Oslo-sakene som får alles øyne på seg ofte ikke gjelder oss som bor her mer enn andre. Folk er folk, rett og slett.

Vil ikke gi skattekutt til de som har mye

— Hva mener du er viktigst for Oslo framover?

— Forskjellen mellom folk øker. For Arbeiderpartiet er det viktig at alle skal med. Å sørge for arbeid til alle er avgjørende. Gjennom egen inntekt får vi mulighet til å leve de livene vi ønsker.

— Vi bruker de store pengene på skole, helse og eldreomsorg heller enn skattekutt for de som har mye fra før.

— Og siste spørsmål: Hva har du gjort i sommerferien?

— Ferien har vi hatt i Oslo i år. Sammen med ungene har vi syklet i Østmarka og ut til strendene på Ulvøya og Nordstrand bad. Staycation anbefales på det varmeste. Ikke noe stress med pakking og reising. Masse tid og kos med familien gir påfyll og energi til valgkampen.

Powered by Labrador CMS