Kaptein Grindheim brukte hodet og nikket ballen i mål mot Sogndal.

Vålerengas mareritt endelig over

VIF fotball har fått sin første seier siden sesongåpningen – på hjemmebane! Med 3-0 mot Sogndal i Eliteseriens 5. runde har Deila og gutta brutt tapsrekka.

Kaptein Grindheim brukte hodet og nikket ballen knallhardt i mål i 41. minutt. Bare tre minutter etter tar Tollås Nation imot et langt framspill etter corner og setter ballen kontant i mål.

Corneren kom fra Ghayas Zahid, og han sier følgende om scoringen til VIF-TV:

– Jeg har spurt om å få bli med opp på dødball, jeg er jo en liten snik, vet du.

Sogndal klarte aldri å slå tilbake mot Engas 2-0 ledelse, og etter en andre omgang som sto i Vålerengas tegn, kunne Bård Finne i 89. minutt sørge for sluttresultatet på 3-0 etter et fint angrep av Vålerenga.

Finnes mål kom etter en flott oppvisning av samarbeid og pasningsspill mellom han og Herman Stengel.

– Deilig, sier Deila

VIF-trener Ronny Deila kan smile lettet etter seier over Sogndal.

– Dette var veldig deilig, sier trener Ronny Deila til VIF-TV.

Vålerenga klarte å holde nullen på Ullevaal og Deila ser lysere på fremtiden, med seier etter tre strake tap:

– Jeg er stolt av gutta. Vi er veldig solide defensivt, og det må til for å bli sterkere offensivt, slår Deila fast etter match, ifølge VIFs hjemmesider.

Deila har tidligere sagt til VårtOslo at en medaljeplass i årets serie er en drøm, og både Deila, og ikke minst fansen håper fortsatt på at denne drømmen blir til virkelighet.

Keita ut med skade

Muhamed Keita, som er på innleie fra polske Lech Poznan, forlot gresset haltende etter drøyt 30 minutter, men det er uklart om skaden er alvorlig, og vi vet ikke i skrivende stund om den vil ha noe utslag for videre spill for Vålerengas midtbanespiller.

Keita ble erstattet av 19-årige Magnus Retsius Grødem, som gjorde en god jobb med å skape uro i Sogndals forsvar. Kaptein Christian Grindheim har tidligere skrytt av lagets unge spillere.

– Jeg ser bare fordeler med å ha et ungt lag, og våre spillere vil opp og fram, sa Grindheim til VårtOslo på Avspark 2017.