Tross åtte baklengsmål var Stjernens keeper Sander Rene Berg god mot Vålerenga. Foto: André Kjernsli

Vålerenga våknet ikke før i siste periode mot Stjernen

Etter et litt surt poengtap og nederlag på straffeslag borte mot Stavanger Oilers, var Vålerenga hjemme i Oslo og klar for Stjernen.

Stjernen er det laget som akkurat nå viser dårligst form av alle i GET-ligaen. Gjestene har sparket treneren før denne kampen, og det er den gamle storspilleren Rune "Gullik" Gulliksen som nå leder laget.

Alt ligger til rette for at dette skal bli et barneskirenn. Det eneste som kan ta fra Enga en enkel seier i kveld er Enga selv.

Hyllet Steffen Søberg

St. Hallvards menn ligger før kampen fire poeng foran både Storhamar og Stavanger Oilers. De eneste lagene som kan frata kveldens hjemmelag seriegullet.

Rett før kampstart fikk Steffen Søberg en liten oppmerksomhet fra klubben for å ha spilt 300 kamper for Vålerenga. Måtte de bli 300 til.

Ikke uventet etablerer hjemmelaget et massivt press fra første dropp i 1. periode. Og Stjernen har mer enn nok med å få pucken ut av egen sone. Stjernen pådrar seg to utvisninger de første 10 minuttene, men VIF klarer egentlig ikke å skape gode målsjanser.

Vålerenga og GET-ligaens tre beste poengplukkere feirer nok et mål. Foto: André Kjernsli

Da skjer det som ikke skal skje; Stjernen scorer på sin første målsjanse. Det er ikke vanskelig å se at hjemmelaget ikke er helt påskrudd. Trenerduoen til Enga kommer nok til å ha et og annet å si i pausen, dersom de ikke klarer å justere underveis i perioden.

Stjernen opp i tomålsledelse

For øyeblikket kan de se ut til at baklengsmålet vekket Enga til liv. Presset mot Stjernens mål fortsetter, William Strøm skyter i stanga, men foreløpig vil ikke pucken inn.
Det vil den derimot i andre enden av banen, Stjernen kommer på nok en sjelden visitt i Engas forsvarssone, og vips så har de nederlagsdømte gjestene doblet ledelsen til 0-2.

Det var vel ikke slik keeperjubilanten Søberg i Engas mål så for seg sin 300. kamp.
Med to minutter igjen av 1. periode får VIF endelig hull på byllen. Kalle Ekelund får gå uhindret inn til Stjernens mål, og setter en frekk backhand opp i venstre kryss.

Andreas Stene med en stor sjanse i midtperioden. Foto: André Kjernsli

Et minutt senere er det klart for utlikning i Furuset Forum, og et riktig vakkert mål var det. Martin Røymark er sist på pucken etter flott pasningsspill mellom Lindstrøm og Ahlholm i forkant.

Stillingen er plutselig 2-2 rett før førsteperioden er over. Stjernen må nå føle seg omtrent slik Eirik Jensen gjorde i rettssalen i går.

Skuddstatistikk 1. periode: VIF: 18 Stjernen: 7

Lompe inn bak Søberg

Vålerenga starter 2. periode som de spilte offensivt i den første perioden. Spillet foregår stort sett i østfoldlagets sone.

Det går nesten sju minutter før periodens første mulighet. Rasmus Ahlholm spiller Tobias Lindstrøm fri, men alene med sistnevnte klarer ikke å overliste keeperen.

Sjansene blir flere, og til slutt må Stjernen gi tapt. Denne gangen er det Tobias Lindstrøm som er siste mann på pucken. Vi måtte altså halvveis ut i kampen før hjemmelaget kom seg i ledelsen. Scoringen ser ut til å ha satt fart i kampen, vi får til og med se Martin Laumann Ylven trå skikkelig til i en tackling.

Enga med utrygg ledelse

Perioden går unna i rekordtempo, nesten uten avblåsninger. Mot spillets gang klarer Stjernen å få til en dropp i Engas sone. Droppen vinner de klart, og skuddet fra backen er ei skikkelig lompe. Der kan ikke Søberg ha sett utgangen av skuddet.

Tobias Lindstrom misser alene med Stjernen-keeper Sander Rene Berg. Sistnevnte gjorde en solid kamp tross mange baklengs. Foto: André Kjernsli

Mot slutten av midtperioden får Stjernen en spiller utvist. Hjemmelaget etablerer seg raskt i Stjernens sone, og etter noen få pasninger setter Stefan Espeland pucken i mål. Vi går til pausen med en alt annet en trygg 4-3 ledelse.

Skuddstatistikk 2. periode: VIF: 21 Stjernen 10

Skrudde opp tempo

Tredjeperioden åpner med et brak. Det braket Klanen ønsker seg. Etter 29 sekunder øker Enga til 5-3 ved Stefan Espeland, hans andre for kvelden. Psykologisk var nok denne baklengsen tung å svelge for gjestene. Og Enga er kjent for å kunne beskytte en ledelse når det går mot slutten av kampene.

Det ser midlertidig ikke ut til at Enga har parkert bussen riktig ennå. Tobias Lindstrøm kommer seg fri på høyre side og banker pucken i mål bak en sjanseløs stjernenkeeper som har vært god i kveld.

6-3, og Lindstrøm er i i likhet med Espeland tomålsscorer i aften. Martin Røymark synes åpenbart det høres gøy ut være to-målsscorer, og setter pucken i høyre kryss via tverrligger.

Sekunder senere sitter pucken i Stjernens mål igjen, denne gange er det Jonas Oppøyen som scorer. Nå scorer Enga oftere en VårtOslos utsendte medarbeider klarer å skrive. De siste minuttene venter vel begge lag på at fløyta skal gå. Enga kom sent, men godt, og marsjen mot seriegull fortsetter med stø kurs. Får vi håpe.

Skuddstatistikk 3. periode: VIF: 16 Stjernen: 6

* Neste kamp: 31/1 – borte mot Ringerike