Herolind Shala VIF jubel mot TIL
Ny jubel på hjemmebane etter to tunge bortekamper. Vålerenga straffet Tromsø med lynraske overganger. Her gratuleres VIFs Herolind Shala av Finne og Abu etter 2-0 i første omgang. Foto: André Kjernsli

Vålerenga uten poeng på bortebane hittil i år: — Vi må gå ut i hundre mot Brann

Noen få fridager, så tilbake til full trening. Slik har påsken artet seg for VIF-trener Ronny Deilas menn før den viktige bortekampen mot Brann.

— Vi har hatt et par dager fri der vi har fått slappa av og samla litt overskudd, og så har vi fått trent veldig godt de siste dagene før kampen i Bergen, sier VIF-stopper Johan Lædre Bjørdal til klubbens nettsider.

Hjemme på Valle har Vålerenga levert varene så langt i sesongen, og fått full pott både mot Mjøndalen og Tromsø. Borte har det derimot ikke fungert for St. Hallvards menn. Begge kampene på nordvestlandet, mot Kristiansund og Molde, endte med nederlag.

— Fokus på oss selv

Nå venter Brann i Bergen. Et oppgjør begge lags tilhengere ser på som en hatkamp. Og som Vålerenga helst bør vinne for å ha en mulighet til å henge med i øvre del av eliteserien. Målsettingen før sesongen var tross alt å få en plassering som gir mulighet til europaspill.

VIFs Chidera Edjuke med en av denne rundens fineste scoringer. Utfordrer TIL-forsvaret alene, drar av to mann før han utfordrer Tromsøs målvakt Jacob Karlstrøm. Finter vekk sisteskansen også, og setter ballen nonchalant i mål. Foto: André Kjernsli

— Vi har fokusert mest på oss selv slik vi som regel gjør, men vet vi møter et godt lag i Brann. Vi må være klar for det trøkket som venter oss, de kommer til å gå ut i 100 fra start, Lædre Bjørdal.

Hjemmekampen mot Tromsø viste et Vålerenga som lynraskt slo til på overgangsmuligheter og kontringer.

— Blør for drakta

— Dette var kjempegøy. Vi har nok en god hjemmekamp, og nå er vi tilbake på rett spor. Det er utrolig deilig å være Vålerenga-spiller når det flyter, sa målscorer Bård Finne til tv-kanalen Max etter seieren over TIL.

Finne heading mot TIL
Bård Finnes heading fra drøyt 10 meter går i en bue over TIL-keeper Jacob Karlstrøm. 1-0 til Vålerenga etter knappe 13 minutter spilt. Det endte til slutt med 4-1 til Vålerenga. Foto: André Kjernsli

Ved siden av ham sto en av kampens store spillere, Herolind Shala, som scoret sine første to seriemål for Vålerenga. Riktignok er hans første scoring bokført som selvmål etter at ballen gikk via en TIL-spiller før den endte i nettmaskene. Men også Shala var opptatt av laginnsatsen.

— Vi kriger for hverandre i kveld. Og vi blør for drakta, sa han etter 4-1 seieren over Tromsø.

Den innsatsen må kopieres borte mot Brann 2. påskedag hvis det skal bli tre nye poeng. I så tilfelle årets første bortepoeng for Vålerenga.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer