Bryne 20240921. Vålerengas Jones El-Abdellaoui feirer sin 1-0 scoring under 1. divisjonskampen i fotball mellom Bryne og Vålerenga på Bryne stadion.Foto: Carina Johansen / NTB
Jones El-Abdellaoui gratuleres etter å ha gitt Vålerenga ledelsen i bortekampen mot Bryne.

Vålerenga taper "aldri": Tok poeng også i vrien kamp på Jæren

Skulle tabelltoer Bryne bli laget som satte en stopper for Vålerengas lange rekke med kamper uten tap? Nei, selv en vrien bortekamp på Jæren var ikke nok til å stoppe opprykkstoget fra Oslos østkant.

Allerede etter tre minutter var Vålerengas danske Muamer Brajanac frempå foran Brynes mål. Det var nære på at oslolaget tok en tidlig ledelse.

Og gjestene fra hovedstaden skulle fortsette å være det førende laget. Drøyt 20 minutter senere smalt det i stolpen til Bryne-keeper Igor Spiridonov. Denne gangen var det Christian Borchgrevink som var nær ved å gi Vålerenga ledelsen.

Ubeseiret på 14 kamper

Riktignok hadde hjemmelaget også sine målsjanser i 1. omgang. Men det var Vålerenga som var det førende laget, selv om det sto 0-0 ved pause.

På forhånd var det spådd et tett oppgjør. Vålerenga hadde før turen til Jæren ni strake seire og var ubeseiret på 14 kamper.

Hjemmelaget hadde på sin side ikke tapt en kamp siden 16. juni.Det var rett og slett OBOS-ligaens beste bortelag som kom til den samme divisjonens beste hjemmelag.

Vålerenga opp til 1-0

I 2. omgang var det Bryne som fikk den første store sjansen. Men Vålerenga-keeper Magnus Sjøen vartet opp med klasseredning og lynrask reaksjon i det 56. minutt da flere Bryne-spiller forsøkte å banke ballen inn fra kort hold.

Bryne 20240921. Vålerengas trener Geir Bakke etter 1. divisjonskampen i fotball mellom Bryne og Vålerenga på Bryne stadion.Foto: Carina Johansen / NTB
Vålerenga-trener Geir Bakke og hans gutter har ikke tapt på 15 kamper etter uavgjort mot Bryne.

I stedet skulle det bli Vålerenga som drøyt fem minutter senere skulle få hull på byllen. Jones El-Abdellaoui dro seg inn i banen og satte ballen i keepers lengste hjørne. 1-0 til Vålerenga!

Vålerenga-tog mot opprykk

Da ble det stille overalt på stadion bortsett fra der de tilreisende Vålerenga-tilhengerne kunne juble.

Men det skulle ikke bli mye tid til jubel for bortelagets tilhengere.

Kun to minutter senere slås et frisparkt som ble stanget inn av Brynes Sanel Bojadzic. Dermed sto det 1-1 mellom de to lagene øverst på tabellen.

Uavgjort holdt seg også til sluttsignalet fra dommeren. Og ut fra sjanser og spill kan egentlig begge lag si seg fornøyd med poendeling.

Dermed fortsetter Vålerenga-toget mot opprykk. Nå er det ikke lett å se hvordan oslolaget kan stanses. Spørsmålet er mer om Bryne også kan klare å komme seg opp.