Magnus Brekke Henriksen scoret kampens siste mål liggende. Foto: André Kjernsli

Vålerenga snublet inn seieren mot nabo Grüner ishockey

Et skadeskutt hjemmelag brukte lang tid på å nedkjempe lillebror fra Løkka, og skademarerittet fortsetter for Vålerenga.

Nesten tre uker har gått siden det sist ble spilt GET-liga hockey i Furuset Forum. I mellomtiden har det vært landslagsopphold, og Vålerenga ishockey har tapt borte mot Storhamar og Frisk Asker. Dette har ført laget ned på en ubehagelig femteplass i serien, og når Grüner kommer på besøk i aften er kun tre poeng godt nok.

Unggutten Tobias Johansen Breivold  har fått sjansen mellom stengene, et keepertalent Vålerenga kan få mye glede av i årene som kommer.

18-åringen Tobias Johansen Breivold var mannen i buret til Vålerenga ishockey mot Grüner. Foto: André Kjernsli

Junior mellom stengene til VIF

For ikke lenge siden var han utlånt til Narvik i to kamper, og han innehar tredjeplassen på statistikken blant ligaens keepere, med en redningsprosent på 93,7. Breivold er for øvrig fetteren til Leo Halmrast, gode hockeygener der altså.

Grüner på sin side har ikke tatt poeng utenfor egen is, men har levert noen gode kamper i det siste uten å få betalt.

Like før kampen får vi vite at Vålerenga-backen Linus Rotbakken må melde forfall til kampen, det betyr at hjemmelaget stiller med tre seniorbacker.

Vålerenga med tre seniorbacker

– Jeg har vært med siden 1995, men kan ikke huske en så prekær situasjon på spillersiden, sier Vålerengas lagleder Erling Ween til VårtOslo.

Vålerenga og unge Johansen Breivold får ingen god start på kampen. Etter drøyt tre minutter er det gjestene som tar ledelsen etter et skudd fra Grüners Marius Hansen.

Kampen fortsetter og er relativt jevnspilt, men Vålerenga kunne med litt flyt ha utlignet ledelsen til gjestene.

Andreas Stene og Martin Røymark konstanterer av slagskuddet til Mats Trygg fyker inn i garnet. Foto: André Kjernsli

I Vålerengas andre overtallsspill i kampen, kommer utligningen for hjemmelaget. Etter å ha etablert seg i Grüners sone, er det til slutt superveteran Mats Trygg som setter et knallhardt slagskudd i mål; 1-1. Lagene er kommet like langt når det står tre minutter igjen av perioden.

En litt slapp første periode som gjestene kan være mest fornøyd med.

Andre periode kommer i gang, og det virker som om hjemmelaget har tatt en alvorsprat i pausen. De presser fra første dropp og får betalt relativt raskt. Andreas Stene kommer i en situasjon der han kan passe til en lagkamerat, men venter ut keeper og setter pucken i mål. Vålerenga har snudd kampen.

Vålerenga snur kampen

Noen minutter senere pådrar Kalle Ekelund seg en utvisning for en klønete knetakling i midtsonen, og Grüner får muligheten til å spille i overtall. Det gjør de såpass bra at de utligner til 2-2. Målscorer er Vojtech Zounek.

Det bølger litt frem og tilbake utpå isen. Vålerenga finner seg ikke i at lillebror fra Løkka ypper seg og går nok engang i ledelsen. Tobias Lindström tar med seg pucken bak gjestenes mål, men i stedet for å runde mål legger han en smart pasning ut til Thomas Olsen, som ikke gjør noen feil.

Mats Trygg styrer pucken millimetere utenfor målet. Foto: André Kjernsli

Spenningen fortsetter

Det er Vålerenga som har initiativet i kampen nå, gjestene kommer ikke til sjanser. Mats Trygg er noen millimeter fra å bli tomålsscorer, men styrer pucken rett utenfor.

Tredjeperiode fortsetter litt som den forrige, Vålerenga med kontroll og Grüner som ikke skaper stort. Samtidig er det en slags spenning i kampen, all den tid hjemmelaget bare leder med ett mål.

Midtveis i perioden vinner Vålerenga pucken i egen sone. Kalle Ekelund sender av gårde en smart pasning til Martin Røymark, som setter full fart mot Grüner-målet, drar pucken over på backhand, og øker til 4-2.

Røymark dreper kampen

Grüner tar ut keeperen, men det fører bare til at Magnus Brekke Henriksen scorer for VIF. Det vil si at det dømmes teknisk mål idet Brekke Henriksen blir felt ureglementert i en åpenbar scoringsposisjon (pucken er aldri i mål, men dommeren vurderer at det garantert ville blitt mål dersom spilleren ikke hadde blitt hindret på en ureglementert måte). En avgjørelse vi ikke ser for ofte.

Thomas Olsen misser på straffe mot slutten av kampen. Foto: André Kjernsli

Helt på tampen får Thomas Olsen muligheten til å øke ledelsen for hjemmelaget på straffe, men misser.

Vålerenga vinner som ventet, i en kamp som ikke går over i historien som den mest velspilte. Men Vålerenga fikk de poengene de så sårt trengte.