Klanen sørget for en varm velkomst til hjemmelaget. Foto: André Kjernsli

Vålerenga skjøt og skjøt og skjøt på Asker, men fikk ikke kaka inn i kjaka

Ingenting å si på stemningen i Forum i kveld, hjemmepublikumet står og synger fra første dropp. Så er det bare å håpe at det som skjer ute på isen står i stil.

Etter totalslakten i Askerhallen på onsdag, er nok mange spente på om dette var et arbeidsuhell av VIF, eller om lufta er i ferd med å gå ut av seriemesteren. Kveldens vinner vil uansett ha et bein i finalen.

Andreas Heier deler ut en klokkeren takling på Frisks poengkonge, Hampus Gustavsson, til stor glede for hjemmelagets tilhengere.

Etter ca. åtte minutter blir Andreas Heier stoppet ureglementert, og dommer dømmer straffe til VIF. Tobias Lindstrøm tar straffen, men ender opp med å sette pucken utenfor med backhand.

Høyt tempo i kampen nå, begge lag har sine sjanser, og VIF brenner en stor mulighet. Frisk Askers Garreth Thompson kommer plutselig alene med Søberg, som redder mesterlig. Her svinger det virkelig, ganske utrolig at det fortsatt står 0-0.

Den vanligvis så sikre Tobias Lindstrøm misset på straffe, det kan vise seg å bli skjebnesvangert. Foto: André Kjernsli

Asker scorer på straffe

VIF vinner en dropp i Frisks sone, og Petter Grønstad styrer pucken noen cm utenfor buret. Like etter får Frisk en mann utvist. Daniel Sørvik mister pucken i egen sone, og det ender opp med en straffe som Sean McMonagle sikkert setter i mål. Frisk tar ledelsen med en mann mindre på isen.

Mot slutten av perioden får Frisk nok en spiller utvist, VIF får avslutte fem mot tre, men får ikke pucken i mål.

Her klarer Frisk det VIF ikke klarte i åpningsperioden, score på straffe. Foto: Andrè Kjernsli

Enga må grave dypt

VIF kommer best ut av de første minuttene i andre perioden, men å overliste Frisk-keeperen er ikke enkelt i kveld. VIF har et klart overtak i denne perioden, får også noen brukbare sjanser. Det er bare målet som mangler.

Da skjer det som ofte skjer – motstanderlaget scorer. De vinner en dropp, og pucken ender opp hos Christian Kåsastøl, som dobler ledelsen for gjestene.

Nå må Enga grave dypt og ta frem det som skal til for å snu matchen. Blir det gjestene som scorer neste gang også, er nok dette kjørt.

Så smeller det foran Frisk-målet, Hampus Gustavsson slår Jonas Oppøyen, som eksploderer. Det ender med matchstraff på Frisk-spilleren etter at dommerne har sett på videoen.

VIF skjøt og skjøt, men fikk ikke pucken i mål. Foto: Andrè Kjernsli

Ser ikke ut som seriemesteren

Så langt i kampen har VIF dominert, men med 41 skudd og ingen mål forstår man hva som er problemet. Målgarantistene i førsterekka leverer ikke som vi har blitt vant til, og det er bare å håpe at dette endrer seg i tredje periode.

VIF spiller de første tre minuttene av perioden med en mann mer på isen, men skaper omtrent ingenting. Etter av overtallsspillet er over, tråkler Endre Medby seg gjennom Enga sitt forsvar uten å møte særlig motstand, og vips så leder Frisk 3-0. Nå ser ikke VIF ut som årets seriemester, langt mindre et NM-finalelag.

Nå går klokka fort. Frisk er fornøyd og lar VIF spille rundt uten at de kommer til avslutninger. Verdt å merke seg er at VIF fortsatt spiller med fire rekker.

Dette var det morsomste vi fikk se i Forum i aften. Foto: André Kjernsli

Cocozza setter punktum

Frisk rekker å score en gang til før kampen er over, og det er selvfølgelig Cato Cocozza som lager målet. Det er fra sin egne man skal ha det.

Sluttresultat: 0-4 (sammenlagt 2-3 i semifinaleoppgjør)

VIFs beste: Jonas Oppøyen