VIF ny mitdstopper Johan Laedre Bjordal
Midtstopperen Johan Lædre Bjørdal vant fem titler med RBK før han forsvant til belgisk fotball. Nå vender rogalendingen hjemover og har signert en to og et halvtårskontrakt med Vålerenga. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Vålerenga signerer tidligere RBK-profil

Johan Lædre Bjørdal forlater belgisk fotball til fordel for Vålerenga. — Med ham inn nå får vi en erfaren ledertype i garderoben og på banen, sier Vålerengas sportslig leder, Jørgen Ingebrigtsen.

32-år gamle Johan Lædre Bjørdal har signert en 2,5-årskontrakt med hovedstadsklubben. Rogalendingen kommer fra Zulte Waregem på Belgias høyeste nivå

– Jeg er veldig glad for å komme tilbake til Norge og gleder meg til å kunne bidra for Vålerenga fra dag én, sier Bjørdal til Vålerenganettsted.

Vant fem titler med RBK

Midtstopperen vant tre serietitler og to cuptitler med Rosenborg mellom 2015 og 2017 før han ble solgt til belgisk fotball. Han har tidligere spilt for Egersund, Viking, Tønsberg (lån) og danske AGF.

— Johan er en spiller vi kjenner godt og som vi ved tidligere anledninger har forsøkt å få til klubben. Med ham inn nå får vi en erfaren ledertype i garderoben og på banen, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

Bjørdal slet med spilletid etter overgangen fra Rosenborg og fikk kun tolv kamper på halvannen sesong i Belgia. Midstopperen har tre landskamper fra 2013.

VIF tapte treningskamp

Vålerenga befinner seg på treningsleir i Marbella mens nyheten om klubbens siste tilskudd kommer.

Lørdag tapte Johan Lædre Bjørdals nye lagkamerater 2-1 for ukrainske Dynamo Kiev i en treningskamp på den spanske solkysten.

Kiev ledet 2-0 frem til Vålerengas Magnus Retsius Grødem reduserte i det 69. spilleminutt, skriver klubbens hjemmeside.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer