Gutta sto i kø for å takke Søberg for en fabelaktig innsats mot slutten av kampen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga på jakt etter viktige poeng mot serielederen

Vålerenga hockey hadde mer enn poengene å spille for i kampen mot mot seriemestrene fra Stavanger.

Oilers han slått St. Hallvards menn de seks siste gangene lagene har møttes, og hjemmelaget er sikkert sugne på å sette en stopper for den tapsrekka.

Hos vertene er Thomas Olsen tilbake på isen etter å ha vært utestengt i tre kamper.

Jørgen Karterud på besøk i Oilers sin sone i første periode. Foto: André Kjernsli

Vålerenga – Stavanger 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). Mål: 1. periode: 1-0 (18.17) Tobias Lindström (Kalle Ekelund, Martin Røymark). 2. periode: 1-1 (21.02) Dan Kissel (Tommy Kristiansen), 1-2 (31.48) Kristiansen (Rylan Derek Schwartz, Nolan Zajac), 2-2 (38.05) Villiam Strøm (Karl Ove Henrik Olsen, Magnus Brekke Henriksen). 3. periode: 3-2 (46.28) Henriksen (Jonas Oppøyen, Jørgen Kvarud Karterud). Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Vålerenga kommer best i gang av de to lagene, og får fyrt av noen skudd på mål i innledningen av kampen.  Oilers hever seg etterhvert, men ingen av lagene har reelle målsjanser de første syv minuttene av kampen.

Uttelling i overtallsspill

Hjemmelaget får kveldens første overtall, men det kommer ikke mye ut at det. Det er faktisk bare Grüner som har dårligere uttelling enn Vålerenga på dette i årets serie. Noen minutter senere er det klart for gjestenes første overtall, etter at Filip Gunnarson ryker ut for slashing.

Stavangers Tommy Kristiansen er nære på å score, men Steffen Søberg får etter hvert kontroll på gummiskiva.

Førsteperioden ser ut til å bli målløs og ganske begivenhetsløs, men så får Vålerenga hull på byllen. I kveldens andre forsøk i overtall fyrer Tobias Lindström av et skudd fra skrå vinkel, pucken endrer retning via en skøyte, og fyker inn i nettet bak en utspilt Henrik Holm.

Hjemmelaget beholder initiativet de siste sekundene av perioden, og nykommeren Lars Jinghage er nære på å doble ledelsen.

Oilers finner veien til mål

I andre periode kommer gjestene ut og viser seg fra en bedre side. Det tar ikke mer enn et drøyt minutt, så utligner Oilers ved Dan Kissel.

Stavanger fortsetter å være det beste laget, og selv ikke et overtall til hjemmelaget endrer noe særlig på det. Oilers står opp i midtsonen og lar ikke Vålerenga komme inn i sonen og etablere noe spill.

Tommy Kristiansen feiret scoringen med å juble til Klanen, men til ble det VIF som kunne juble. Foto: André Kjernsli

Da det midtveis i perioden er klart for omvendte roller viser seriemestrene større effektivitet; Drøyt 30 sekunder tar det før han elsker å hate, Tommy Kristiansen, setter pucken bak Søberg. Oilers har snudd kampen.

Skal gjestene rykke fra nå, eller er det lov for hjemmefansen å håpe på noe annet? Det er Oilers som har det meste av initiativet. Allikevel kommer Vålerenga på noen farlige visitter og helt mot slutten får de etablert et press i gjestene sone.

Pucken havner til slutt hos Villiam Strøm, og han trer et håndleddsskudd vakkert opp i krysset. Det er 2-2, og vi er like langt før tredje perioden.

Henrik Olsén jubler over utligningen sent i andre periode. Foto: André Kjernsli

Shampo vil se hardere jobbing

I pausen etterlyser Espen Knutsen hardere jobbing og mer skøytegåing fra spillerne sine. Oilers har vært best hittil, så han er godt fornøyd med resultatet så langt.

Tredjeperioden er fem minutter gammel før vi får den første sjansen. Det er fjerderekka til Enga som jobber fram en bra sjanse, men Leo Halmrast får ikke satt kølla på pucken i det avgjørende øyeblikket.

Et par bytt senere er det klart for goal for hjemmelaget. Shampo får se noe av det kjempingen har etterlyser, laget jobber steinhardt i Oilers sin sone, og til slutt er det Magnus Brekke Henriksen som setter pucken i mål!

Espen Knutsen etterlyste hard jobbing, og laget tok utfordringen. Foto: André Kjernsli

Enga tar ledelsen igjen

De neste minuttene blir ganske jevnspilt, men fortsatt med et lite overtak til gjestene. Oilers fortsetter å prege perioden, og en kombinasjon av en god Søberg og et unøyaktig Stavangerlag er årsaken til at Vålerenga fortsatt leder.

Roy Johansen ber om time-out, mest for å la gutta få igjen pusten. Like etter gjør Oilers det samme. Det er 2:44 igjen av kampen, og de velger å ta ut Holm i av kassa og spille med seks utespillere for å få en utligning.

Klanen har våknet, og maner Enga til innsats. Skuddene hagler rundt og på Søberg i kasse, men mål blir det ikke.

Vålerenga tar en utrolig viktig trepoenger i kampen om å få en best mulig plassering inn mot NM.

Vålerengas Magnus Brekke Henriksen kan juble over tre ekstremt viktige poeng etter seieren over serieleder Stavanger Oilers. Foto: André Kjernsli

— Dette var en skikkelig deilig seier. Synes vi har spilt bedre i tidligere kamper mot Oilers hvor vi har tapt. Nå er det bare å.se frem til lørdag og kamp mot MS, de har også mye å spille for, sier matchvinner Magnus Brekke Henriksen til VårtOslo i garderoben etter kampslutt.

Til lørdag er det bortekamp mot MS, før det uken etter er klart for sesongens siste hjemmekamp i serien. Da kommer Storhamar til byen.