VIF-keeper Steffen Søberg har mye av æren for at Vålerenga festet ytterligere grep om serieledelsen etter seier over Sparta. Arkivfoto: Henning Skjelbreid

Vålerenga økte serieledelsen. Men gjorde det unødig spennende mot Sparta

Storhamar måtte avgi poeng i Mjøs-derbyet mot Lillehammer. Mens Vålerenga var i føringen fra start mot Sparta. Men Enga gjorde det unødvendig spennende mot slutten.

Vålerenga ledet fra start til slutt, men slapp inn Spartas 4-5-redusering fire minutter før sluttsignalet. Gjestene og keeper Steffen Søberg holdt likevel unna og sikret nok en trepoenger.

Dermed har VIF et svært godt utgangspunkt til å bli seriemester når de har fem kamper igjen av grunnserien. Med 5-4-seieren borte mot Sparta, samtidig som Storhamar måtte i forlengning mot Mjøs-nabo Lillehammer, økte Vålerenga serieluken med ett poeng.

Storhamar måtte slite i Mjøs-derby

Nå er det definitiv fordel Vålerenga. Østkantklubben har nemlig også en kamp mindre spilt enn Storhamar.

Vålerenga og keeper Steffen Søberg har hatt godt grep om Storhamar siste halvdel av sesongen. Nå leder VIF serien med fem poeng og en kamp mindre spilt enn Mjøs-laget. Arkivfoto: Atle Enersen

I Hamar tok bortelaget Lillehammer føringen i 2. periode, før Storhamar utlignet etter halvspilt kamp. I en kamp der skuddstatistikken talte 53-14 måtte hjemmelaget likevel ut i forlengning. Der avgjorde Joel Johansson etter halvannet minutt og sikret to poeng. Men avga altså poeng i forhold til serieleder Vålerenga, som nå leder med fem poeng.

Kampfakta Sparta - Vålerenga:

Sparta – Vålerenga 4-5 (0-2, 2-2, 2-1)

2034 tilskuere

Mål:1. periode: 0-1 (1.26) Daniel Sørvik (Filip Gunnarsson, Martin Røymark), 0-2 (5.18) Tobias Lindström (Stefan Espeland, Oskar Ekelund).

2. periode: 1-2 (20.32) Martin Grönberg (Håkon Stormli, Tommy Kristiansen), 1-3 (24.18) Andreas Heier (Jonas Oppøyen), 1-4 (28) Mats Trygg (Oppøyen), 2-4 (30.52) Peter Quenneville (Dylan Zink, Andreas Klavestad).

3. periode: 3-4 (49.16) Quenneville (Jonas Meisingset, Niklas Roest), 3-5 (50.06) Colin Spaberg Olsen (Lindström), 4-5 (56.06) Kristiansen (Zink, Klavestad).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Sparta 6 x 2 min. og 1 x 10 min. Vålerenga 5 x 2 min.