Tobias Lindtrøm i droppen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga med fantastisk snuoperasjon hjemme i Forum

Etter første periode var det lite som tydet på at Vålerenga skulle få med seg noe fra kveldens kamp, men nok engang fikk vi se at det snur fort i ishockey.

Både Vålerenga og Lillehammer gikk på skuffende tap i forrige serierunde, så her møttes to revansjesugne lag. Tradisjonelt sett fordeler seire og tap seg jevnt mellom disse lagene, så den keeperen som har dagen kan fort avgjøre spillet. Det samme kan sies om utvisningsminutter, her gjaldt det å unngå undertallsspill.

Gjestene kommer best i gang og får et par brukbare sjanser, men Steffen Søberg i VIF-buret står i veien. Vålerenga får første mulighet til å spille i overtall, men kommer bare til noen halvsjanser.

Steffen Søberg måtte plukke to pucker ut av buret i første periode. Foto: André Kjernsli

Utvisninger = mål

Så var det dumme utvisninger da; Magnus Brekke Henriksen får en slashingutvisning, og sekunder senere får Andreas Stene det samme for å forsinke spillet i forbindelse med en dropp. Brendan Ellis trenger drøyt 40 sekunder i fem mot tre for å sende gjestene i føringen.

Lillehammer beholder initiativet i kampen, og mindre enn tre minutter senere er det klart for ny bortescoring; Nick Dineen er sistemann på pucken. Vålerenga har fått en vanskelig start på denne kampen og går til første pause med 0-2 på lystavla.

Hva Roy og Espen (bak) sa til gutta i første pause vites ikke, men det virket! Foto: André Kjernsli

Klar melding i garderoben

Det er ikke godt å si hva Roy Johansen og Espen Knutsen har sagt i pausen, men det virker! Fra første dropp er Vålerenga mye mer på, og det tar bare 23 sekunder av andre periode før reduseringen kommer. Kalle Ekelund, som har gjort det til en god vane å score denne sesongen, er sist på pucken. Pasningen kom fra Filip Lalande.

Hjemmelaget fortsetter å dominere spillet, de står på en helt annen måte, og i perioder får ikke Lillehammer låne pucken særlig mye.

Colin Spaberg Olsen med en bra mulighet. Foto: André Kjernsli

Idet midtperioden går mot slutten, og vi tenker at Vålerenga har fått dårlig betalt for en fantastisk innsats, kommer belønningen. Kalle Ekelund gjør seg selv til to-målsscorer, og det et Tobias Lindström som leverer pasningen.

Rundspiller gjestene

Det er nesten ikke til å tro at en kamp kan snu på denne måten. Vålerenga vinner skuddstatistikken i midtperioden med 23 mot tre skudd, da må det være lov å kalle midtperioden godkjent.

Tredje periode går i gang, og vi er like langt. Vålerenga har momentet fra en sen scoring i midtperioden, men om det fortsetter, er ikke godt å si.

Oppy går foran

Tempoet er bra, og det litt beskjedne publikumet setter pris på det de ser. Hjemmelaget jobber knallhardt i hvert eneste bytt, men gjestene er ikke ufarlige. Allikevel er det Vålerenga som har grepet.

Det er mange som kjemper som løver ute på isen nå, men det er vanskelig å ikke fremheve Jonas Oppøyen i denne kampen. Det er full gass i hvert bytt, han takler og skyter og vil veldig gjerne vinne denne kampen.

Tomme for krefter

Det er to veldig slitne lag som kjemper for å få den avgjørende gållen, men det kommer ingen mål i tredje perioden, og det er klart for spilleforlengelse.

Spilleforlengelse tre mot tre gir mye rom, men spillerne orker ikke mye nå. Magnus brekke Henriksen kommer seg fri, men kommer for tett på Lillehammer sin keeper. Martin Røymark får av gårde et skudd med ett sekund igjen å spille, men kampen går til straffer.

Thomas Olsen setter sin straffe sikkert i mål. Foto: André Kjernsli

Seier på straffer

Thomas Olsen og Kalle Ekelund scorer på sine straffer for Vålerenga, mens bare Nick Dineen makter det samme hos gjestene. Vålerenga stikker av med en velfortjent seier i forlengningen.

Kalle Ekelund ble Vålerengas beste med tre mål – den siste på en straffe, som alene var verdt inngangspengene!

Kalle Ekelund var kampens beste spiller i dag. Foto: André Kjernsli

Kalle Ekelund Ble tre-målsskytter i dag og banens beste.

– Det var egentlig meningen å skyte på straffen, men jeg så ingen åpninger så da ble det noen dragninger i stedet.

Trener Roy Johansen oppsummerte kampen på denne måten:

– Vi hadde ingenting i første periode, sa lagets trener Roy Johansen til VårtOslo etter kampen. Vi ble enige i den første pausen om å starte på nytt.