Slik takker en "umulig" Steffen Søberg Klanen etter 4-0 seier over Frisk. Vålerenga-keeperen stengte buret og holdt nullen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga-keeper Steffen Søberg takket Klanen med et stup. Holdt nullen mot Frisk

Med keeper Steffen Søberg i det umulige hjørnet, var Vålerenga endelig tilbake på vinnersporet igjen etter to bortetap. Frisk ble sendt hjem til Asker uten scoring.

Den ufrivillige forvisningen fra Jordal Amfi ser ikke ut til å skade Vålerengas iskrigere. Snarere tvert om. Så langt i sesongen har ikke laget avgitt ett eneste poeng "hjemme" i Furuset Forum.

Denne oktoberkvelden var det det askerlaget Frisk som kom på besøk. Med andre ord toppoppgjør i GET-ligaen. To poeng skiller lagene på tabellen, VIF på andreplass og gjestene på tredje. Men Frisk har fem seire på sine seks siste kamper, mens hjemmelaget hadde to strake bortetap.

Vålerengas Martin Røymark med kveldens første sjanse mot Frisk. Men marginene var ikke helt på Røymarks side på stillingen 0-0. Lite ante spillere og publikum på dette tidspunktet at Frisk skulle bli sendt hjem til Asker uten scoringer denne kvelden. Foto: André Kjernsli

Hos Enga var Morten Ask fortsatt ute med et kranglete kne. Mens Espen Knutsen var forvist til tribunen etter å ha pådratt seg to kampers karantene mot Lillehammer.

Frisk går offensivt ut i starten av 1. periode, og presser VIF slik at de har problemer med å spille seg ut av egen sone.  Høyt press kan føre til kontringer, og det er VIFs nummer 22, Martin Røymark, som får den første store sjansen alene med Frisk keeper uten å score.

Suverene Søberg holdt på å slippe inn ei lompe

Nå kommer VIF plutselig mye mer med i kampen, og etter omlag åtte minutter kommer kveldens første mål. Målscorer er Filip Gunnarsson, på pasning fra Stefan Espeland. 1-0 til VIF.

Kampens store spiller var VIF-keeper Søberg. Her stenger han buret helt. Men rett før holdt han på å ødelegge statistikken ved å nesten slippe inn ei lompe. Foto: André Kjenrsli

Like etter kommer kveldens første utvisning, og VIF får mulighet til å spille i overtall uten at de klarer å få noe ut av det. Men etter 13 minutter får Frisk sin hittil største sjanse når Engas ellers så gode keeper, Steffen Søberg, holder på å rote et lompeskudd inn i eget mål.

Etter 15 minutters spill får Vålerenga sin første utvisning, og Frisk får en mulighet til å utligne. Litt over halvveis i utvisningen kan det se ut til at Frisk i overtall klarer nettopp det, men etter å ha sjekket videoen annullerer dommeren korrekt for skøytemål. Med halvannet minutt igjen av perioden får VIF nok en utvisning, men tross stort press fra Frisk holder Enga unna til første pause.

Skuddstatistikk 1. periode: VIF: 7 Frisk: 5

Frisk-mål annullert på nytt

Frisk fortsetter presset i starten av 2. periode og skaper et par brukbare sjanser. De neste minuttene er ikke like intense som starten, og VIF er det eneste laget som har reelle målsjanser.

Vålerengas Thomas Olsen punkterer kampen og sender Frisk hjem til Asker med fire baklengsmål. Foto: André Kjernsli

Oppgjøret står og vipper når vi er halvveis, og på 10:09 smeller det i metallet bak Søberg i VIF-målet. Nok en gang må dommeren ut å kikke på video, men heller ikke denne gangen kan Frisk notere seg for scoring.

Temperaturen stiger ute på isen stiger, ingen av lagene har lyst til å tape dette oppgjøret. Dommerne legger lista høyt, det er nok greit i dette oppgjøret. Med ca. seks minutter igjen av perioden må allikevel en fra hvert lag i fryseboksen.

Full tenning og slåsskamp

Lagene spiller for første gang fire mot fire, og dette behersker VIF best denne gangen. Med fem minutter igjen står plutselig Tobias Lindstrøm alene med Frisks keeper, og han setter pucken sikkert i høyre kryss. VIF dobler ledelsen.

Dommeren med armen oppe for avventende mens det er ampert når Vålerengas Axel Eidstedt er i ferd med å få en høyrehook fra Frisks Shawn Szydlowski. Foto: André Kjernsli

Nå er det full fyr på banen, og Frisks Shawn Szydlowski braker sammen med Vålerengas Axel Eidstedt i en skikkelig slåsskamp så hansker og hjelmer etterhvert flyr til alle kanter. Dette ser vi ikke ofte i Get-ligaen. Begge to blir idømt fem minutter + videodømming. Ifølge hockey.no fikk Szydlowski etterhvert tilsammen 25 minutter og Eidstedt 20.

Skuddstatistikk 2. periode: VIF: 11 Frisk: 14

Søberg varter opp med kjemperedninger

Frisk får en gyllen mulighet til å redusere når VIF-spiller Mats Trygg får to minutters utvisning etter bare 30 sekunder spill inn i den siste perioden. Men tross overtall kommer Frisk seg knapt nok inn i Egas sone. Dette holder ikke dersom de skal få med seg poeng hjem til Asker.

Søberg i VIF-målet, som har hatt en kjempekveld på jobb så langt, varter opp med kjemperedninger på løpende bånd nå. VIF virker egentlig ikke som om de er interessert i å angripe like mye. Men det skal ikke mer til enn en kontring så står det plutselig 3-0.

Frisk hadde flere sjanser, men Steffen Søberg beviste hvor viktig en god keeper er for et hockeylag. Null baklengs er en sterk prestasjon av Engas bestemann tirsdag kveld. Foto: André Kjernsli

Brede Frettem Csiszar fyrer av et hardt skudd, og Petter Grønstad er påpasselig frempå og pirker pucker inn i mål. Nå er det tungt å være askerbøring i hallen.

En av de frustrerte Frisk-spillerne pådrar seg to minutter, og da er det klart for Engas fjerde scoring for kvelden.  Thomas Olsen setter pucken i mål etter fint power-play spill. Dette var nok spikeren i Asker-kista.

Møter Storhamar i neste hjemmekamp

Nå er det hawaii-hockey utpå isen, med sjanser i begge ender. Kampen avsluttes med stående applaus fra alle som er glade i Vålerengas tapre iskrigere, og det er de aller fleste i hallen. Dette lover godt med tanke på at storkampene nå står i kø.

Skuddstatistikk 3. periode: VIF: 9 Frisk: 14

Vålerengas bestemann: Steffen Søberg.

Neste kamp for VIF er borte mot Sparta 13. oktober. Fem dager senere, 18. oktober, er det duket for et knallhardt og tøft oppgjør i Oslo. Da kommer Storhamar på besøk til ishallen der Vålerenga så langt denne sesongen har til gode å avgi poeng. Kanskje vi kan forvente et utsolgt Furuset Forum?

Oppdatering 11. oktober: Frisk Askers Shawn Szydlowski får tre kampers karantene etter fighten mot Axel Eidstedt.