Filip Gunnarsson gir LIllehammerkeeperen en tidlig dusj. Foto: André Kjernsli

Vålerenga ishockey + Lillehammer = spenning

Har du lyst til å se en spennende ishockeykamp, skal du dra og se Vålerenga mot Lillehammer. Det blir alltid intenst, og et av lagene vinner som regel med ett mål.

Vålerenga står ubeseiret i 2020, men kampen i dag er årets første mot et lag som ligger foran på tabellen.

Lillehammer er også tilbake på vinnersporet, så her ligger alt til rette for et tett og spennende oppgjør. De fire siste oppgjørene har endt med ett-målsseier, og tre av disse har gått til overtid.

Jørgen Karterud starter i førsterekka denne gangen, der har han selskap av gullhjelminnehaver Tobias Lindström og Gustav Berling. Sistnevnte har plukket greit med poeng siden han kom til klubben og scoret to mål borte mot Narvik i sist kamp.

Lillehammer sjokkåpner

Gjestene fra OL-byen får en flying start på kampen. Etter et snaut minutt av kampen, vinner de en dropp i Vålerengas sone, og Brendan Harms setter pucken i nota bak Steffen Søberg.

Lillehammer scoret allerede etter 67 sekunder av kampen. Foto: André Kjernsli

Lillehammer fortsetter å ha initiativet i kampen, og det virker ikke som om Enga har fått med seg at kampen har startet.

Midtveis i perioden kommer Vålerenga til en god sjanse, men Jørgen Karterud er ikke giftig nok i skuddøyeblikket. Noen minutter senere kommer samme Karterud alene med Lillehammers keeper. Han gjør alt riktig, finter ut Jørgen Hanneborg i LIK-målet, men makter ikke å sette pucken i mål. Det var nære!

Karterud sentral

Alle gode ting er tre, sies det. Jørgen Karterud har hatt sine muligheter i kampen, og med et drøyt minutt igjen av perioden kommer endelig utligningen. Etter pasninger fra rekkekameratene Berling og Lindström setter Karterud pucken sikkert i krysset.

Så nære var Jørgen Karterud å score, men målet kom noen minutter senere. Foto: André Kjernsli

Etter en litt rusten start, spiller VIF seg inn i kampen, og 1-1 til pause gir et greit bilde av kampen så langt.

Enga overtar grepet om kampen

Midtperioden starter annerledes, med Vålerenga i førersetet. Etter bare noen få minutter spiller Leo Halmrast pucken til Tobias Lindström, som i sin tid sender pucken på tvers til Gustav Berling. Sistnevnte kan bare sette pucken i mål, nesten ferdig scora.

Enga fortsetter dominansen, anført av en Jørgen Karterud, som viser seg fra sin beste side. Det var gull for VIF å få han tilbake i rekkene, og han blir en viktig brikke fremover.

Tobias Lindström jobber som vanlig hardt for laget. Foto: André Kjernsli

Overlegent VIF i andreperioden

Men gjestene er ikke ufarlige. Midtveis i perioden får LIK en mulighet til å spille fem mot fire, og vipps, så er det likt i målprotokollen igjen. Stephan Vigier er sist på pucken.

Vålerenga får en mulighet i overtall, men det skjer ikke noe i målprotokollen. Rett etter at gjestene blir fulltallige er det derimot klart for ny VIF-scoring; Denne gangen er det den andre ny-svensken, Henrik Olsén, som kriger pucken i mål.

Så glad blir Henrik Olsén når han sender VIF i en 3-2 ledelse. Foto: André Kjernsli

Vålerenga vinner skuddstatistikken i andre periode med atten mot fem skudd. Med litt flyt hadde de gått til andre pause med større ledelse enn ett mål.

Tredje perioden starter ikke like hektisk som den forrige, og begge lagene rir av hvert sitt spill i undertall.

Lillehammer får straffe

Rett etter at Lillehammer blir fulltallige får de et korrekt idømt straffeslag. Brendan Harm får mulighet til å bli to-målscorer, men holde på å miste pucken på vei mot kassa, og Steffen Søberg får en relativt enkel oppgave.

Gjestene har et lite grep om tredje periode, men tiden begynner å renne ut for laget. Med 01.25 igjen på klokka tar de timeout og tar samtidig ut keeperen i håp om å få et mål som sikrer forlengelse i spillet. Lillehammers seks utespillere presset steinhardt på, men det blir ikke flere mål i Forum denne dagen.

For femte gang på rad er det bare ett mål som skiller disse to lagene. VIF vinner skuddstatistikken med 30 mot 18 skudd, og kampen 3-2. Seier nummer fire på rad er i boks, denne var viktig for Enga.