Bra tenning for VIF fra start, men det holdt ikke ut kampen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga hockey gikk på årets første hjemmetap mot revansjesugent Oilers

VIF skyter og skyter, og pucken ender i stang, tverrrligger og på målstreken. Stavanger Oilers skyter og treffer bedre og vinner mot Vålerenga, som lider sitt første hjemmetap denne sesongen.

I kveld kom Stavanger Oilers på besøk til Furuset Forum for første gang denne sesongen. Stavanger-laget er formlaget for tiden med fire seire på de fem siste kampene. Etter kveldens kamp tok Oilers over andreplassen på tabellen. Når lagene møttes sist tok VIF en sterk borteseier, så laget fra oljebyen kom revansjesugne til hovedstaden.

Det starter lovende. VIF går rett i angrep, og Tobias Lindstrøm er plutselig alene med Oilers-keeperen etter 20 sekunder, men får ikke pucken i mål.

Etter et par minutter går brannalarmen i hallen, men Engas fans er såpass dedikerte at ingen går ut av hallen. Spillet bølger frem og tilbake uten de helt store sjansene, men Oilers er nærmest kveldens første mål etter ca. sju minutter.

Skuddet fra Brede Csiszar smeller i tverrliggeren bak Oilers-keeperen. Foto: André Kjernsli

Ikke ufortjent 0-1 til gjestene

De nærmeste minuttene drar VIF på seg utvisninger tre ganger på rad, to av de er det Martin Laumann Ylven som får. Mulig overtenning? Oilers klarer ikke å få noe ut av disse overtallene, og VIFs undertallsstatistikk blir bedre og bedre. Samtidig tappes laget for krefter når de spiller fire mot fem.

Med snaut tre minutter går Oilers på offensiven med et tilsynelatende ufarlig angrep, Kristian Forsberg sender av gårde ei lompe og vips så står det 0-1 til gjestene. Ikke helt ufortjent.

Litt senere får VIF-kaptein Lindstrøm en dobbeltsjanse, men pucken vil ikke over streken. Lagene går til pause etter en episode som foreløpig ikke ser ut til å være et toppoppgjør.

Lindstrøm fyrer av nok et skudd, og Ylven håper den skal skli inn i Oilers-buret. Foto: André Kjernsli

VIF skyter og skyter

Andre periode starter på samme måte som første, men etter hvert er det VIF som tar et solid grep om kampen. Mange avslutningen på mål, og Oilers henger litt i tauene når vi nærmer halvspilt periode.

VIF fortsetter å presse, og spiller for en gangs skyld en bra andre periode.  Kommer det forløsende målet snart? Vålerenga kommer til sjanse etter sjanse, i en periode som nesten ikke har avblåsninger. Med 1:36 igjen kommer Stavangers første utvisning, VIF skyter og skyter, men perioden ender 0-0.

Brede Csiszar kan nesten nikke pucken unna. Foto: André Kjernsli

VIF scorer

I tredje periode er det VIF som tar initiativet i perioden, og etter ca. 5 minutter smeller pucken i tverrliggeren bak Oilers-keeperen.

Presset avtar etter hvert, og det er ikke enkelt å forstå hva Enga prøver på nå. Spillerne angriper én og én, ikke som et lag. Kanskje det ville gjort seg med en timeout for å få orden på angrepsspillet. Jeg sitter med en følelse av at det kommer et nytt baklengs, og det er dessverre det som skjer. Et skudd styres inn, og det står 0-2. Kan Enga snu dette, eller får vi sesongens første hjemmetap?

Med 2:45 igjen tar VIF timeout. I hockey er dette mer enn nok tid til å score både to og tre mål, og VIF tar dessuten ut keeperen og spiller seks mot fem utespillere. Bare 11 sekunder etter timeout kommer endelig VIFs første scoring! Stavanger-keeperen stopper skuddet i første omgang, men pucken glir inn i mål. Martin Røymark har nettopp gitt VIF og fansen håpet tilbake.

VIF får endelig sin scoring, signert Martin Røymark, men til ingen nytte. Foto: André Kjernsli

Engas første hjemmetap

VIF fortsetter kampen med seks utespillere, og Oilers får tak i pucken, 1-3. VIF gir ikke opp, har et stangskudd mot slutten, men tiden renner ut og Engas første hjemmetap i år er et faktum.

VIFs bestemann: Stefan Espeland

Oillers øker til 2-0. Foto: André Kjernsli

Neste kamp for VIF kommer allerede om to dager, borte mot Stjernen. 28. oktober får VIF besøk av nykommeren Ringerike Panthers.