erik espeseth
Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga fotball, på tribunen før treningskampen i fotball mellom Vålerenga og Manchester United på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Vålerenga går mot 30 millioner i underskudd

Vålerenga må ta grep etter et økonomisk knalltøft år. For 2018 kan Oslo-klubben styre mot hele 30 millioner kroner i minus.

30 millioner er et tall verken Vålerengas daglige leder Erik Espeseth eller økonomiansvarlig Per Christian Wolden ønsker å kommentere overfor Dagbladet, som først meldte om underskuddet. Økonomiansvarlig Wolden bekrefter at publikumsinntektene er lavere enn ventet.

Vålerenga har en stadionkapasitet på 16.555 tilskuere. I fjor hadde klubben et snitt på 9180 publikummere.

Jobber med regnskapet

Både Dagbladet og TV 2 meldte fredag kveld at VIF jobber med å kutte kostnader. Freddy dos Santos, en legende i Vålerenga, er blant dem som må gå ned i stillingsprosent. Han er i dag ansatt som innholdsprodusent.

freddy dos santos
For å spare penger kutter Vålerenga i personalutgiftene. Freddy dos Santos går ned i stilling. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Jeg og Erik Espeseth er enige om at jeg nedskalerer min prosentvise stilling i Vålerenga, sier dos Santos til TV 2. Daglig leder Espeseth understreker at dette skjer etter et ønske fra dos Santos.

Regnskapet for 2018 skal være klart før slutten av februar og vil vedtas på årsmøtet den 12. mars.

Ikke feilberegnet

I en redegjørelse på vif-fotball.no skriver Espeseth at klubben har kontroll:

«Så kan vi bekrefte at endelig resultat vil bli rødere enn budsjett, men at det er forventet og ikke kommer overraskende på oss. Det er altså ikke slik at vi har feilberegnet med 30 millioner».

Han understreker at VIF hadde budsjettert «med et stort minusresultat før eierbidrag». Espeseth peker på flere hovedårsaker til de røde tallene:

  • Vi hadde et for optimistisk budsjett i forhold til markeds- og publikumsinntekter.
  • Langt høyere felleskostnader på vår nye stadion enn vi var forespeilet, samt at en del nødvendige investeringer har påført oss høyere kostnader.
  • Og vi har for øvrig hatt et for høyt kostnadsnivå på enkelte andre områder.

    amin nouri
    Amin Nouri er en av spillerne som forsvinner fra VIF i kommende sesong, til belgiske KV Oostende ut juni 2019. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Har snudd alle steiner

«Av den grunn har vi snudd alle steiner gjennom vinteren for å identifisere de områder det var mulig å gjøre sparetiltak – uten at det vil gå utover vår konkurransekraft på banen», skriver Vålerenga-sjefen.

Videre forsikrer han VIF-fansen om at klubben har kontroll og lover å legge fram et fornuftig budsjett på årsmøtet i midten av mars. Vålerenga ble sist sesong nummer seks i Eliteserien.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer