Politi Eilert Sundts gate
Politiet kom raskt til Eilert Sundts gate på kvelden 16. mai da en nabo på kveldstur tok innbruddstyver på fersken. Foto: Jørn Kristiansen

Nabo på kveldstur gjenkjente kofferten sin da tyvene lastet bilen full av tyvgods

Politiet var raskt på pletten etter at en kvinne på kveldstur plutselig gjenkjente sin egen koffert på vei inn i en fremmed bil. Da hadde innbruddstyvene allerede brutt seg inn i flere boder i sameiet på Briskeby.

Mens folk i nabolaget forberedte 17. maifeiringen, hadde kvinnen tatt seg en spasertur i de stille, rolige gatene på Briskeby sent på kvelden før grunnlovsdagen. Overraskelsen var stor da hun plutselig så sin egen koffert bli lastet inn i en fremmed bil i Eilert Sundts gate. Helt åpenlyst ble ulike gjenstander, som var stjålet fra flere boder i et sameie på Briskeby, lastet inn i bilen.

— Jeg vil gjerne rose politiet for at de kom så raskt. Det er bra at såkalt hverdagskriminalitet blir tatt på alvor, sier styreleder Jørn Kristiansen i sameiet.

Ikke vant til å se annet enn ridende politi på Briskeby

Politiet kom med to patruljer kort tid etter at kvinnen gjenkjente kofferten sin. To personer ble pågrepet, og bilen som var lastet med tyvgods er beslaglagt.

Eilert Sundts gate
— Det er vanligvis ganske stille i Eilerts Sunds gate og resten av nabolaget. Vi er ikke vant til å se annet enn de flotte politihestene på Briskeby, sier Jørn Kristiansen. Foto: Wikipedia/ Hans Rosbach

— Vi har vært plaget med tyverier og innbrudd i noen uker nå. Bare i vårt sameie har det vært innbudd i et titalls boder, forteller Kristiansen til VårtOslo.

— Naboen gikk tilfeldig forbi da hun gjenkjente kofferten sin. Nå håper vi at disse tyveriene tar slutt. Det er jo vanligvis ganske stille og rolig her på Briskeby, vi er ikke vant til å se annet enn de flotte politihestene ri gjennom gatene. Men igjen vil jeg rose politiet for at de kom så raskt, sier Kristiansen.

Foreløpig er det ingen beboere som har fått tilbake gjenstandene som er blitt stjålet fra bodene. Først når politiet har fått oversikt over anmeldelser, og etterforsket ferdig, vil beboerne i sameiet få oversikt over hva som eventuelt fortsatt mangler.

 

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer