30-åringen blokkerte nødnummeret gjentatte ganger med sine oppringninger. Nå er han anmeldt av politiet. Foto: Arnsten Linstad

Tulleringte nødnummer. Politiet dro hjem til mannen og beslagla mobilen

Den 30 år gamle Oslo-mannen fikk en politipatrulje på døren etter å ha tulleringt nødnummeret 112 gjentatte ganger. Mannen er nå avhørt og anmeldt for forholdet.

Publisert

Gjentatte ganger skal den 30 år gamle mannen fra Oslo ha ringt nødnummeret 112 og bare pustet tungt. Han sa ingenting til tross for at operatøren i andre enden forsøkte å finne ut om det var en nødsituasjon hos 30-åringen.

Politiet lokaliserte mobilen

Til slutt ble politiet lei av at mannen blokkerte det livsviktige nødnummeret direkte til Oslo-politiets operasjonssentral. De lokaliserte mobiltelefonen, sendte en politipatrulje avgårde og troppet opp hjemme hos 30-åringen på Stovner i Oslo.

I Norge har vi tre nødnumre. Foto: Arkiv/VårtOslo

30-åringen erkjente misbruk av nødnummer 112

— Han erkjente de faktiske forholdene da han ble avhørt. Politiet beslagla mobilen og han er nå anmeldt for å ha misbrukt nødnummeret, opplyser operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt til VårtOslo.

Nødnummeret 112 til politiet skal kun brukes for å varsle om ulykker, kriminalitet eller ved fare for liv og helse. Ellers ønsker politiet at publikum ringer 02800. Dersom en ringer nødnummeret kommer man frem til politiets operasjonssentral ved de ulike politidistriktene. I Norge har vi tre ulike nødnumre; 113 er akutt medisinsk nødnummer og 110 er direkte til brannvesenet.

Egen nødtjeneste for døve

Er du døv, hørselshemmet eller talehemmet kan du bruke tjenesten Nød-SMS til 112. Da kommer du i kontakt med politiet, og får svar fra nærmeste operasjonssentral.

Men mobilnummeret ditt må være registert hos nødetatene før du kan sende SMS til nødnumrene, opplyser politidirektoratet.

 

Powered by Labrador CMS