Monica Knudsen og Vålerengas damelag i Toppserien hadde full pott på tre kamper før de møtte Avaldsnes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kanskje hviler det en "forbannelse" over både Vålerengas dame- og herrelag når de spiller mot lag fra Vestlandet i vårsesongen? VIF-damenes poengdeling mot Avaldsnes kostet dem tabelltoppen.

Vålerenga herrelag har bokført to tap på bortebane hittil i år. Begge kom på nord på Vestlandet, mot Kristiansund og Molde.

Riktig så ille er det ikke for Vålerengas damer. De tapte ikke mot Avaldsnes. Men poengdelingen førte til at erkerival Lillestrøm nå leder Toppserien for kvinner.

VIF rotet bort ledelse

Etter en perfekt start på sesongen glapp seieren for Vålerenga da Avaldsnes utlignet sju minutter før slutt mandag. Serieleder LSK kvinner vant 4-0 mot Fart.

Vålerenga sto med full pott på tre kamper før bortekampen mot Avaldsnes. Også der så det ut til å bli tre poeng for gjestene fra Oslo. Mål av Ajara Nchout og Synne Sofie Christiansen hadde sendt VIF i ledelsen 2-1, men på tampen dukket Dejana Stefanovic opp for hjemmelaget og ordnet 2-2.

LSK Kvinner hadde på sin side få problemer på fremmed gress. De gule vant 4-0 borte mot Fart.

Klepp halser bak Vålerenga

Scoringer av Guro Reiten, Synne Skinnes Hansen, Meryll Abrahamsen og Elise Thorsnes sørget for at den store gullfavoritten har 13 poeng etter fem kamper i Toppserien. De leder med tre poeng ned til Vålerenga, men Oslo-klubben har én kamp til gode.

Fjorårets sølvvinner Klepp sto som Vålerenga med tre seirer på like mange kamper, men mandag gikk de på en smell i Bergen med et 0-1-tap for Arna-Bjørnar. Ngozi Ebere avgjorde for hjemmelaget etter fire minutter. Dermed ligger Klepp på tredjeplass, ett poeng bak Vålerenga og fire bak LSK.

I Oslo-derbyet mellom Røa og Lyn så lenge ut til å ende uavgjort, men åtte minutter før slutt satte Vilde Hasund inn seiersmålet til 3-2 for Lyn.