I Stenersgata ved Oslo Spektrum måtte et titalls politifolk til for å stanse slagsmål og bråk. Politiet forteller at flere setder i sentrum var unge, rusede personer svært aggressive også overfor politiet. Foto: tipser.no

Travel natt for politiet. Masseslagsmål flere steder i sentrum

— I natt har vi hatt flere voldshendelser med mange personer som har slått mot hverandre, og hatt en aggressiv tone mot politiet. Det er uvant, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

— Vi er på stedet med flere patruljer etter at flere personer slåss. Da vi ankom, satte de seg opp mot patruljene. Vi har kontroll i Storgata nå. Men flere personer er bortvist fra stedet. En person pågrepet for å ha sparket en politihund, skriver politiet i sin twitterlogg natt til søndag.

I tillegg til personen som gikk løs på en av politiets hunder, ble fire andre kjørt i arresten etter slagsmålet i Storgata. Bråket i Storgata skal ha startet da en ordensvakt ved hurtigmatkjeden McDonalds restaurant forsøkte å stanse narkosalg.

Mange politipatruljer i sving

Også i Stenersgata måtte politiet rykke ut for å stanse bråk natt til søndag.

— En politipatrulje kom over en slåsskamp mellom 4-5 personer. Da patruljen forsøkte å roe gemyttene, ble patruljen angrepet. Mange patruljer ble sendt til stedet for å bistå, opplyser politiet natt til søndag.

Politiet vil ikke gi eksakt antall politipatruljer som måtte rykke ut flere steder i sentrum natt til søndag. Men bare på dette bildet fra Stenersgata kan man telle fire patruljebiler. Foto: tipser.no

Til slutt ble en kvinne og en mann i tjueårene innbragt av politiet. Ungdommer skal ha gått løs på politiet da de forsøkte å stanse bråket.

Kort tid etter slagsmålet ved Oslo Spektrum i Stenersgaten måtte en politipatrulje på andre siden av sentrum be om assistanse. Da var det bråk og slagsmål i Stortingsgaten ved Saga kino.

Politiet måtte også rykke ut til slagsmål i Rosenborggata på Hegdehaugen natt til søndag. Her ble to personer skadet og måtte få tilsyn av ambulanse.

— Fire personer som slåss i Rosenborggata. En person skal ha blitt tatt kvelertak på. Vi har flere patruljer på vei, skrev politiet i twitterloggen natt til søndag.

Unge, ruset og aggressive mot politiet

— Det bruker å være mange ordensforstyrrelser natt til søndag, men i natt har vi hatt flere hendelser med mange personer som har slått mot hverandre og hatt en aggressiv tone mot politiet. Det er uvant. Trenden vi har hatt i natt er ikke hyggelig, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at det normalt holder med to patruljer ved ordensforstyrrelser. Men at det natt til søndag måtte settes inn atskillige mer ressurser for å dempe gemytter og stanse vold i Oslo sentrum. Politiet vil ikke oppgi eksakt hvor mange patruler som var i sving ved de ulike voldsepisodene. Men bare ved Oslo Spektrum sees fire patruljebiler på bildet.

I samtlige voldshendelser i Oslo sentrum natt til søndag dreier det seg om unge, aggressive mennesker som er ruset, opplyser politiet.

— Politiet forsøkte å stoppe dem, men i stedet går de til angrep på politiet. I tillegg kommer det inn flere personer som blander seg inn. Vi måtte tilkalle et stort antall patruljer for å få kontroll, sier Stokkli.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer