David Tavakoli har allerede satt seg i respekt i OBOS-ligaen. Her forsøker tre Tromsdalen-spillere å få has på Skeid-spissen. Foto: Anders Vindegg

To straffespark og en frisparkperle sikret Skeid 3-0 over Tromsdalen

Skeid klatret til fjerdeplass i OBOS-ligaen, etter å ha slått Tromsdalen Ungdoms og Idrettslag 3-0 hjemme på Nordre Åsen.

Etter en litt ujevn start på første omgang, hvor det virket som om Skeid-spillerne ikke helt trodde på egne ferdigheter, spilte hjemmelaget bedre utover i kampen.

Høy temperatur i kampen ble det først i det 21. minutt da Skeid-spillerne mente at Tromsdalen-keeper Theodor Nilsen tok opp et tilbakespill med hendene. Dommer Christian Moen oppfattet situasjonen annerledes og lot spillet gå.

Det førte til at Skeids spiss Mesut Can ble felt innenfor 16-meteren til Tromsdalen. Dommeren dømte straffe, og nå var det Tromsdalens tur til å argumentere mot dommeravgjørelsen.

Skeids Mesut Can ble felt, og dommer Christian Moen peker på straffemerket. Tromsdalens Henrik Malde Breimyr er oppgitt over dommeres avgjørelse. Foto: Anders Vindegg

David Tavakoli tok straffesparket, men keeper Nilsen reddet. Tavakoli var raskt frampå på returen og banket ballen i mål. 1-0 til Skeid.

Bedre tempo i andre

I andre omgang satte Skeid opp tempoet, spilte sikrere og bedre. Etter fem minutter blir Can felt igjen. Denne gangen 20 meter fra motstanderens mål. Faste tilskuere på Skeid-banen vet at da ligger det et mål i luften. Can tar frisparket selv, og skeidoksene kan juble når de ser ballen skru inn i det lengste hjørnet. 2-0 til Skeid.

Etter uavgjort i forrige hjemmekamp, kunne tilskuerne på OBOS-arena Nordre Åsen konstatere at det ble en ny hjemmeseier. Foto: Anders Vindegg

Bare tre minutter senere får Skeid en ny straffe, og ingen protesterer denne gangen etter at David Tavakoli ble revet ned i en corner-situasjon. Tavakoli setter ballen i samme hjørne som sist, mens keeper Nilsen går mot det andre hjørnet. 3-0 til Skeid. Det ble også sluttresultatet.

Råder unge spillere til å øve teknikk

— Egentlig øver jeg ikke så mye på å ta frispark. Jeg øvde mye tidligere, og det råder jeg unge fotballspillere til å gjøre, sier frisparkekspert Mesut Can etter kampen.

— Før jeg tar et frispark, vurderer jeg avstanden til mål og til motstanderens mur. Det avgjør hvilken teknikk jeg kommer til å bruke. Hadde frisparket i dag vært nærmere mål, hadde jeg brukt en litt annen teknikk. Det varierer altså om jeg bruker vristen eller innsiden av foten, eller en blanding av disse teknikkene, forklarer Skeid-spissen.

Han syntes at første omgang mot Tromsdalen ble litt rufsete, men at det utover i kampen ble større forskjell på lagene.

— Vi har bedre kondis. Det skulle da også bare mangle, for vi har løpt mye og trent hardt før denne sesongen, sier Can.

Mesut Can råder unge spillere til å trene teknikk. Foto: Anders Vindegg

Med skader og karantener, byttet trener Tom Nordlie litt på mannskapet til denne kampen. Fra start spilte Johannes Nunez i stedet for Henning Andresen, og i forsvaret kom Ahmed El Amrani inn. Stian Pettersen flyttet opp som spiss, dermed forviste han Jonny Buduson til benken.

Allerede onsdag skal Skeid ut i ny kamp, denne gangen i cupen. Mot 3. divisjonslaget Ready på Gressbanen. 5. mai spiller Skeid mot Ull/Kisa.

418 betalende tilskuere fikk med seg kampen fra tribunene på Nordre Åsen kunstgress.