Annonsørinnhold
Utendors trening på Jesperudjordet
Utendors trening på Jesperudjordet. Foto: Bymiljøetaten

Titteliten (93) har trent de samme jentene i mer enn 50 år

Titteliten (93) og turnjentene hennes (60-76) viser deg hvordan du kan bruke treningsapparatene på Jesperudjordet på Stovner. Flere av jentene har hatt Titteliten siden de var åtte år gamle.

Bymiljøetaten
Annonsørinnhold fra Bymiljøetaten laget i samarbeid med VårtOslo Brand Studio.

Jesperudjordet på Stovner er et flott sted som byr på lek, trening og moro. Her kan du bruke treningsapparatene gratis året rundt.

Området har mange forskjellige treningsapparater og trampoliner. Steinskulpturer som ligner på stonehenge, en volleyballbane, og både en liten og stor kunstgressbane. Her kan du leke deg og trene, når som helst hele året, helt gratis.

Like i nærheten finner du Stovnertårnet, med nydelig utsikt over Groruddalen.

Jesperudjordet på Stovner
På Jesperudjordet på Stovner finner du mange forskjellige treningsapparater. Foto: Bymiljøetaten

Trening og helse er viktig

Da Bymiljøetaten ringte og spurte Titteliten om hun kunne være så snill å være med i OpplevOslo-kampanjen de lager i samarbeid med blant annet VårtOslo Brand Studio, var svaret ja. Men på en betingelse: Det skulle ikke være en politisk kampanje.

Trening, helse og det sosiale har alltid inspirert henne, gjennom et langt liv som både turner, lærer og internasjonal dommer i rytmisk sportsgymnastikk. Hun er fortsatt aktiv og trener turngruppa si, eller bare jentene sine, som hun sier, en til flere ganger i uken.

Titteliten på 93
Titteliten er ikke så glad i løping, og finner i stedet mange muligheter for trening blant apparatene på Jesperudjordet. Foto: Bymiljøetaten

Har trent de samme jentene i flere tiår

I dag har Titteliten på 93 år og turnjentene hennes tatt turen til Jesperudjordet for å trene.

Flere av jentene har hun trent siden de var små. I dag er de fra 60–76 år. Og de konkurrerer fortsatt i turn og dans. — Ja, disse jentene har jeg hatt siden de var åtte år gamle, og nå er jeg 93 år gammel. Tenk på det, mange år! De er som barn for meg alle sammen, vet du, forteller Titteliten.

I YouTube-filmen nedenfor viser de programmet de deltok i konkurranse med i Italia i fjor, med koreografien Titteliten har laget.

Dans med langkosten

Titteliten er ikke så glad i løping eller de lange turene i marka. Det er så mange muligheter ute, som her på Jesperudjordet, i parker og steder der det er benker, og ikke minst i hverdagen. Hun slår et slag for at trening er noe du også kan gjøre i hverdagen.

For eksempel at du bruker lårene når du reiser deg opp av sofaen i stedet for å støtte deg til bordkanten, eller at du står på tå hev mens du pusser tennene. Balanse er viktig og den kan trenes ved å ta på seg sokkene mens du balanserer på en fot, eller at du setter den ene foten foran den andre og holder balansen.

Og med glimt i øyet sier Titteliten at også gulvvask kan brukes som trening. Sett på musikk og la kroppen og vaskekluten følge musikken.

Jentene, Nostalgia
Titteliten har trent flere av jentene siden de var små. I dag er de fra 60–76 år. Og de konkurrerer fortsatt i turn og dans. Foto: Bymiljøetaten

— En uoppnåelig drøm

Bymiljøetaten har hatt mange flotte og inspirerende modeller opp gjennom årene i deres OpplevOslo-kampanjer, men at de skulle få oppleve at en dame på 93 år ble deres utendørs treningsmodell trodde de var en uoppnåelig drøm.

Men her er hun, vakre og oppvakte Titteliten, med et smittende humør og mange gode råd for trening i hverdagen. Og ikke minst med imponerende lår- og magemuskler, til stor beundring og forhåpentligvis stor inspirasjon for Oslos befolkning.MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer