etterlys drap
Makaveli Lindén het tidligere Bo Christian til fornavn. Foto: Politiet

Tipsstrøm til politiet. – Arbeidet med drapet på Majorstua pågår for fullt, sier politiinspektør

Tirsdag ville Heikki Bjørklund Paltti fylt 25 år. I stedet ble han brutalt knivdrept i en leilighet på Majorstua. Fem døgn senere jakter fortsatt politiet på mannen som knyttes til både drapet og et et ran like ved drapsstedet.

— Politiet har fått mange tips og konkrete opplysninger som det har vært jobbet med gjennom natten, og arbeidet fortsetter for fullt nå utover lørdagen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

Spørsmålene står i kø for politiet etter drapet på den nesten 25 år gamle Heikki Bjørklund Paltti. Først og fremst er identiteten til den etterlyste mannen et mysterium.

På tirsdag ville avdøde Heikki Bjørklund Paltti fylt 25 år. Foto: Privat

Så langt er den eneste informasjonen politiet vil gå ut med at de har fått inn en rekke tips. Lørdag hadde politiet fortsatt ikke informasjon om noen pågripelser i drapssaken i Arbos gate sist mandag. Fem døgn etter at Paltti ble drept er det eneste som nå er klart at politiet leter etter en mann som også knyttes til et ran i et garasjeanlegg nær drapsstedet. Og at mannens utseende er kjent.

Tatovering eller merke på venstre hånd

Enkeltmedier har utpekt den etterlyste mannen som både draps- og ransmann. Men det eneste politiet sier er at han «knyttes til ranet og drapet». Men politiet ønsker fortsatt tips i saken. Publikum kan både ringe politiet med tips på telefonnummer 22 66 99 66 eller gå rett inn på politiets tipsside på nettet.

På politiets pressekonferanse fredag ville ikke etterforskningsleder Grete Lien Metlid gå ut med bilde av det politiet kalte et «særkjenne» på venstre hånd. Men få timer senere offentliggjorde politiet likevel et nærbilde av det som kan være en tatovering på den etterlyste mannens venstre hånd.

kjennemerke etterlyst
Den etterlyste mannen har dette kjennemerket på venstre hånd. Foto: Politiet

Spørsmålet er imidlertid hvordan politiet knytter ranet i et garasjeanlegg ved Essendrops gate mandag morgen til drapet i Arbos gate. Det er opplysninger i forbindelse med ranet som gjør at politiet kan si med sikkerhet at den etterlyste mannen snakker gebrokkent norsk. Denne meldingen gikk politiet ut med mandag morgen. Flere timer før det ble kjent at en mann var knivdrept i Arbos gate.screenshot twitter politiet

Omtrent samtidig med ranet i garasjeanlegget like ved, forlot to av beboerne i kollektivet i Arbos gate leiligheten. Trolig var drapsofferet Heikki Bjørklund Paltti alene da han møtte personen som stakk ham i hjel. Men politiet er svært sparsomme med oppysninger, bortsett fra at drapet skjedde etter ranet på etterforskningens tidslinje.

Blodspor på mur ved drapsstedet

Den første twittermeldingen om det som etterhvert viser seg å være et drap, går ut fra politiet flere timer etter ranet i Essendrops gate. Til å begynne med rapporterer politiet kun om en mulig knivstikking.

 

Blodspor mur Arbos gate
På muren inn mot Majorstuen skole sees tydelig blodspor mandag ettermiddag. Mannen som fant avdøde Heikki Bjørklund Paltti skal ha klatret over og inn i skolegården for å få tak i hjelp. Foto: André Kjernsli

Det var en av Heikki Bjørklund Palttis medbeboere i kollektivet som fant ham knivstukket. Etter det VårtOslo forstår klatret medbeboeren over muren til den tilstøtende skolegården ved Majorstua skole etter at han fant kameraten knivstukket. Derfor var det blodspor på muren mot skolegården.

Gjenstander funnet ved Frognerelva

Politiet mener den etterlyste mannen etter drapet skal ha flyktet nedover mot Frognerparken. Deretter mener politiet han har beveget seg langs Frognerelva. På veien tror etterforskerne at han skal ha båret ulike gjenstander, uten at politiet vil presisere hva slags gjenstander den etterlyste mannen skal ha båret.

kart drap etterlyst
Her har politiet laget en rute de tror den etterlyste mannen skal ha fulgt etter drapet på Heikki Bjørklund Paltti. Illustrasjon: Politiet

På fredagens pressekonferanse opplyste politiet også at det er funnet gjenstander knyttet til den etterlyste mannen langs ruta ved Frognerelva. Herfra skal mannen ha tatt seg til Skøyen stasjon. Etterlysningsbildene stammer fra stasjonen og er tatt klokka 13.16.

Det store spørsmålet er hvor den etterlyste mannen tok veien etter at han ble avbildet ved Skøyen stasjon. Foreløpig har politiet ikke gått ut med mer informasjon eller flere overvåkingsbilder.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer