Politiet måtte i natt rykke ut flere steder for å plukke opp folk fra sjøen. (Illustrasjonsfoto)
Politiet måtte i natt rykke ut flere steder for å plukke opp folk fra sjøen. (Illustrasjonsfoto)

Tre personer reddet opp av vannet utenfor Rådhusbrygga og ved Nesodden

Tre personer er i løpet av natten reddet opp av vannet i live og tatt vare på av helsevesenet utenfor Rådhusbrygga i Oslo og Tangen brygge på Nesodden.

Publisert Sist oppdatert

I Oslo opplyser politiet at det var funn av eiendeler og noen klær på Rådhusbrygga klokka 3.17 natt til fredag som gjorde at alarmklokkene ringte.

– Antok person i sjøen, og startet søk i vannet med dykkere. Politihelikopteret observerte kort tid etter en person i sjøen lenger ut. Hentet opp i live og ivaretatt helse, skriver politiet på Twitter.

På Nesodden ble to unge kvinner reddet opp av vannet utenfor Tangen brygge av brannbåten, og deretter fraktet inn til Oslo og tatt hånd om av helsepersonell, opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til NTB.

– Vi fikk melding via helse klokka 4.05 om at de var i vannet og var i nød. De ble hentet opp av dykkere, de var ikke gått under, og vi kom til stedet ti minutter etter meldingen fra helse. Brannbåten ble involvert fordi den var i nærheten, utkalt i forbindelse med annet oppdrag, opplyser Skaftenes.

Han har ingen opplysninger om hvordan personene havnet i vannet eller hvordan det har gått, utover at de var ved bevissthet.