Politi modellklarert
-- De to 16 år gamle guttene er pågrepet og kjørt sentralarresten. De to guttene på 14 vil bli tatt hånd om av barnevernet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, til VårtOslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tenåringer med pistol og kniv forsøkte å rane to 14 år gamle gutter på Oppsal

— Seks tenåringsgutter er tatt hånd om av politiet etter at de skal ha forsøkt å rane to 14 år gamle gutter med kniv og pistol på Oppsal i Oslo søndag kveld, opplyser politiet.

Politiet fikk ved 20-tiden søndag kveld melding om det væpnede ransforsøket ved bussholdeplassen rett ved Oppsal T-banestasjon. Seks tenåringsgutter er nå pågrepet av politiet for det brutale ransforsøket.

— To 16-åringer er kjørt til sentralarresten. De mistenkt som er yngre, blir tatt hånd om av barnevernet. Det var to gutter på 14 år som ble forsøkt ranet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, til VårtOslo.

Tro kopi av et skytevåpen

— Dette er noe vi ser veldig alvorlig på. Politiet har satt inn store ressurser på å få løst saken, forklarer Pedersen.

— Vi sendte flere patruljer til stedet da vi fikk melding om ransforsøket. Og fikk raskt kontroll på to av tenåringsguttene. Noe senere har vi pågrepet fire andre tenåringsgutter som også er mistenkt for å ha deltatt i ransforsøket, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen forteller at pistolen som ble funnet var en såkalt replika. Det betyr at det er en tro kopi av et skytevåpen, men kan ikke avfyres.

— For et utrent øye er det utrolig vanskelig å se forskjell på en slik pistol og en ekte. Vi ser svært alvorlig på at slike kopier blir benyttet ved ran, sier Pedersen.

Barnevernet er informert, og politiet vil også ta kontakt med de fem mistenkte tenåringsguttenes foreldre.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer