14-15 åringene som ble tatt for å skyte fyrverkeri mot folk på Tøyen, er under kriminell lavalder. Men politiet sier de ønsker å ha en alvorsprat med guttene på et senere tidspunkt. Illustrasjonsfoto: Heikko Junge NTB Scanpix

Tenåringer på Tøyen tatt for å ha skutt raketter mot folk

Ungdommene i 14-15 årsalderen på Tøyen var for unge til å bli arrestert, men må forvente en alvorsprat med politiet. To av tenåringene er mistenkt for å ha skutt raketter mot folk på nyttårsaften.

Ved 20.30-tiden fikk politiet melding om at en gjeng ungdommer skjøt raketter mot forbipasserende i Hagegata på Tøyen. En patrulje rykket ut, og fire tenåringer i alderen fra 14 til 15 år ble bortvist fra stedet.

— To er mistenkt for å ha skutt opp raketter, men de er så unge at de ikke blir innbrakt, de er i 14-15-årsalderen. Vi håper å få tatt en alvorsprat med dem, sier operasjonsleder Steinar HausvikOslo politidistrikt til NTB.

Fyrte av raketter inne på T-banestasjon

Også tidligere på nyttårsaften måtte politiet rykke ut etter melding om uvettig og farlig omgang med fyrverkeri. Ved 17-tiden fikk politiet melding om at det ble skutt raketter mot biler i Jens Bjelkes gate. Men ingen var ved 02-tiden natt til første nyttårsdag pågrepet for rakettskytingen i Jens Bjelkes gate.

– De løper til alle kanter når vi kommer, forteller operasjonslederen til NTB.

På Grønland T-banestasjon ble all trafikk stanset ved 19-tiden, etter at brannalarmen ble utløst da noen skjøt ut fyrverkeri ved nedgangen til perrongen. En halvtime senere rykket seks brannbiler ut etter melding om brann på en balkong i Etterstadsletta.

Ifølge vitner skal det ha blitt avfyrt raketter mot boligblokka. Men brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

Slåssing på Grønland

Politiet fikk utover nyttårsnatten flere oppdrag. Ved 01-tiden rykket politiet ut til Smalgangen på Grønland der det var melding om slagsmål. En person skal ha blitt slått ned, og fikk hjelp av ambulansepersonell.

— Vi har flere patruljer på stedet etter melding om amper stemning hvor ungdommer også kaster ting. Men stemningen har roet seg. Fornærmede er fraktet til legevakt for undersøkelse. Det vil bli opprettet sak på forholdet, opplyste Oslo politidistrikt ved 02-tiden natt til første nyttårsdag.

På Karl Johans gate ble en person først bortvist av politiet etter å ha oppført seg ufint overfor kvinner i området. Men rettet seg ikke etter politiets bortvisning, og måtte dermed tilbringe årets første natt i arresten.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer