Teknologi og industrifag har hatt en liten nedgang i søkere. Her elev ved Kuben videregående skole, Birk Stenerud Karlsen.

Flere søker yrkesfag i Oslo

– Oslo er i rivende utvikling, og den utviklingen stopper uten yrkesfaglig kompetanse. Vi er avhengig av dyktige fagfolk som bygger veiene vi sykler på, hjemmene vi bor i og skaper tjenestene vi benytter oss av i det daglige.

Publisert

Årets søkertall til videregående opplæring viser at andelen av elever som søker seg til et yrkesfaglig studieløp øker. Andelen øker fra 26,3 prosent i 2021 til 26,8 prosent 2022. – Det er positivt at flere ønsker en variert skoledag der de lærer i praksis, ikke bare teori, sier Sunniva Holmås Eidsvoll, byråd for oppvekst og kunnskap.

Årets tall viser at 19 401 søkere fra Oslo har søkt plass i videregående skoler. I tillegg har 1 134 søkt om læreplass, mot 1 104 fjor.

– Oslo er i rivende utvikling, og den utviklingen stopper uten yrkesfaglig kompetanse. Vi er avhengig av dyktige fagfolk som bygger veiene vi sykler på, hjemmene vi bor i og skaper tjenestene vi benytter oss av i det daglige, sier byråden.

Søkning til læreplass viser at enkeltfagene som i år har størst økning i søkere er sikkerhetsfaget og frisørfaget. Størst nedgang opplever helsearbeiderfaget og service- og administrasjonsfaget.

Færre på helsefag

Det er i år noe nedgang i den totale søkningen til helse- og oppvekstfag. Utdanningsprogrammet har samlet sett 529 søkere, mot 500 søkere i fjor. Varianten med Vg1 helse- og oppvekstfag i 3-årig løp med helsearbeiderfag og studiekompetanse ved Ullern videregående skole har imidlertid en markant økning med 64 søkere, som er 33 flere enn i fjor.

De tre utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk, elektro og datateknologi og teknologi- og industrifag har en samlet tilbakegang på 50 søkere, fra 707 søkere i fjor til 657 søkere i år. Dette er likevel 36 flere enn for to år siden.

Resultatet fra førsteinntaket gjøres kjent for søkerne på vigo.no ca. 11. juli.

Powered by Labrador CMS