200 studenter fra Westerdals, Høyskolen Kristiania bidro med å lyse opp høstkvelden med lysinstallasjonene sine. Foto: Jonatan A. Quintero

Studenter fra Høyskolen Kristiania viste fram sine lysende installasjoner under Elvelangs ved Akerselva

200 studenter fra Westerdals og Høyskolen Kristiania leverte lys-installasjoner til årets Elvelangs. Variasjonen var stor under temaet, menneske møter natur.

Publisert

Elvelangs er en vandring langs Akerselva i høstmørke og fakkellys. Arrangementet, som er tilrettelagt av Oslo kommune, har blitt en tradisjon, og tusenvis av mennesker tok turen torsdag kveld.

I år hadde 34 tverrfaglig sammensatte grupper med studenter fra Westerdals, Høyskolen Kristiania fått i oppgave å lage hver sin lysinstallasjon som bidrag til Elvelangs ved Akerselva. Temaet for installasjonene var menneske møter natur. I alt var 200 studenter med på oppgaven.

Lysende danserinne

Emne- og installasjonsansvarlig Jannicke Johansen tok VårtOslo med ut i høstmørket. Studentenes installasjoner tiltrakk seg stor oppmerksomhet fra fotgjengere. Flere steder ble det kø og lett kaos da nysgjerrige vandrere ville oppleve installasjonene på nært hold.

Ørjan Hosle (tv) og resten av en seks personer stor gruppa brukte tre fire dager på å lage ferdig de lysende bomullskyene. Foto: Jonatan A. Quintero

— Vi har brukte over en uke på å klekke ut idéen om disse opplyste bomullskyene. Selve skyene brukte vi tre fire dager på. Det er hønsenetting og resirkulert bomull. Ned fra skyen henger biter av gamle CDer. Det kan illustrere regn, men det her er selvsagt åpent for tolkninger, sier Ørjan Hosle (23).

Fra venstre: Lotte Henningsen, Isabell Prytz, Heidi Ellstad og Madeleine Åbyholm brukte en hel dag med å pakke inn Isabell i tape for å lage sin lysende danserinne. Foto: Anders Høilund

— Vi har laget en kvinne, en fri, dansende kvinne i naturen. Hun har naturen i seg. Du kan se elven renne inne i henne, sier Madeliene Åbyholm (18), som sammen med Isabell Prytz(19), Lotte Henningsen(20) og Heidi Ellstad (24) har kommet på idéen og laget installasjonen.

Gruppa brukte Isabell Prytz som mal når de lagde denne lysende danserinnen. Foto: Jonatan A. Quintero

— Vi brukte en del tid på å komme fram til hva vi skulle lage. Det var vel hundrevis av ideer. Ved et besøk på en gjenbruksstasjon kom inspirasjonen til å lage nettopp dette. Vi har brukt tape og lim for å lage kvinnen. Det er Isabell som er modell. Vi brukte en hel dag på å tape Isabell, forteller Henningsen. Hvordan Isabell kom ut av tapekokongen forteller den muntre kvartetten ingen ting om.

Sommerfugl-installasjon

Jennifer Moreno (19) og Noah Indrehus (19) representerer en gruppa som valgte en interaktiv løsning. Ved en lysende sommerfugl kunne publikum selv komme og ta bilder av hverandre.

— I begynnelsen måtte vi be folk komme, men utover kvelden har det blitt kø av folk som vil ta bilder av hverandre, forteller Moreno.

Noah Indrehus tester ut gruppas interaktive installasjon, Sommerfuglen. Foto: Anders Høilund

Gruppa valgte en sommerfugl som bakgrunn for fotoplassen fordi de mener sommerfuglen representerer det uskyldige, søte og fargerike. Sommerfuglen er også i noen kulturer symbolet på sjelen.

— Dessuten, så er ikke mennesker og sommerfugler så helt forskjellige, mener Moreno

Opplever naturen via skjermen

Ute i mørket, ikke langt fra elvebredden, sitter duoen som kaller seg Albert og Johannes, ved sin installasjon. Med snacks i en pose og noe å drikke, kunne scenen godt vært fra en telttur i Nordmarka.

— Dette er slow-TV. Dette er Akerselva minutt for minutt, forteller de.

— Vi har filmet elva, og viser opptaket via en projektor på en duk som ligger i skråningen ned mot elva. Legg merke til at folk stopper og ser på vår film, og ikke på den virkelige elva rett ved siden av, sier de to studentene på 23 og 28 år.

Emneansvarlig Jannicke Johansen vedvWesterdals var vår guide i septemberkvelden. Foto: Jonatan A Quintero

— Folk velger rett og slett å oppleve naturen via en skjerm hjemme i stua. Vi må jo innrømme at det er behagelig å se på vannet som strømmer forbi, selv om det bare er på film, sier studentene.

Powered by Labrador CMS