Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen satte stor pris på å få stå for den offisielle åpningen av Uniks butikk Håndlag. Til venstre Markedsleder June Gran og daglig leder Kitty Stensrud i Unik, til høyre opplæringsleder Siri Jacobsen i Unik. Foto: Anders Høilund

Arbeidsinkluderingsbedriften Unikum åpnet butikken Håndlag i Thorvald Meyers gate

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen åpnet butikken Håndlag øverst i Thorvald Meyers gate. Butikken er en opplæringsarena for salg- og serviceyrker.

Publisert

Unikum AS er en arbeidsinkluderingsbedrift. Målet for bedriften er å få flere mennesker i arbeid eller utdanning. Virksomheten er eid av Kirkens Bymisjon og Oslo Kommune.

Torsdag åpnet de et nytt tilskudd til virksomheten: Butikken Håndlag. Her i Thorvald Meyers gate skal arbeidssøkere få erfaring med butikkarbeid.

— Vi vil selge produkter som er laget av vårt kreative team og skape en arena for arbeidstrening for dem som ønsker å lære mer om salg og service. For noen vil arbeidet på Håndlag være starten på en utdanning innen salg- og servicefaget. I butikken selges produkter laget av Unikums kreative team på UniFab, sier daglig leder i Unikum, Kitty Stensrud.

Tone Wilhelmsen Trøen (i midten) ble vist rundt i Unikums store og lyse lokaler av opplæringsleder Siri Jacobsen (til venstre) og daglig leder Kitty Stensrud (til høyre). Foto: Anders Høilund

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) sto for den offisielle åpningen. Etter først å ha blitt med på en guidet tur gjennom Unikums forskjellige avdelinger. Med på runden var også representanter for Unikums samarbeidspartnere.

— Jeg har alltid hatt et engasjement for slike jobbsteder. Det er mange som ikke får det helt til i det ordinære arbeidslivet. Alle har imidlertid ressurser, og alle har et behov for å vise at de duger. Unikum gir folk en mulighet til å utvikle ferdighetene sine, sa Trøen på spørsmål om hvorfor hun hadde takket ja til invitasjonen om å åpne Håndlag.

Et hjertelig arbeidsmiljø

Trøen tok seg god tid til å snakke med flere av de ansatte, blant annet med Anja Moberg Fjeld som er sjef for Oliviers nettbutikk for olivenolje hos Unikum.

— Vi har et hjertelig arbeidsmiljø hos Unikum. Det er viktig for oss som arbeider her. Jeg trives veldig godt og har vært her i fem år. I nettbutikken startet jeg opp i januar, så der er jeg helt ny. Jeg pakker varer i henhold til bestillingene som kommer på nett. Det er mye franske navn, og jeg må være helt nøyaktig. Derfor bruker jeg ofte artikkelnummeret i stedet for produktnavnet, forklarer Moberg Fjeld, før hun fortsetter å rose arbeidsmiljøet hos Unikum.

Jobbfrukt er et samarbeid mellom Bama og Unikum. Her får Stortingspresidenten opplæring av Anne Håberg og Mathias Øvreeide. Foto: Anders Høilund

Rett person til rett jobb

— Her hos oss er det både folk som er på vei ut i ordinært arbeid og mange som har arbeidsplassen sin, sier Stensrud. I 2019 var det rundt 50 som tok steget ut i det ordinære arbeidslivet. Det er viktig for oss å sette rett person til rett jobb – og uansett skape gode muligheter for alle, sier Stensrud.

Tone Wilhelmsen Trøen bare måtte kjøpe denne gode puta. Dermed ble hun også Håndlags første kunde. Foto: Anders Høilund

Unikum stiller med flere arbeidsarenaer. Arenaene er som små bedrifter i bedriften. Jobbfrukt er et samarbeid med Bama. Nettbutikkene til Kirkens Bymisjon og Oliviers samt administrasjon av Plan Norges fadderbrevordning, er to andre arenaer. Unikum har også et lite trykkeri som snart blir arbeidsstasjon. De har også vedlikeholdsteam og transportavdeling.

Det er Nav som søker inn arbeidssøkere til Unikum. Unikum bistår deretter den enkelte videre.

Powered by Labrador CMS