Pensjonist og frivillig Hans Martin Olsen i Operasjon Ved bærer en kaffesekk med ved til en adresse i Oslo. Han er en av mange eldre som gjennom hele vinteren sørger for å levere tørr ved til minstepensjonister og andre vanskeligstilte. Illustrasjonsfoto fra 2016: Heiko Junge / NTB scanpix

Stor vedmangel i Oslo

Både Plantasjen, Byggmakker og OBS Bygg i Oslo varsler om stor vedmangel. De setter det i sammenheng med høye strømpriser.

Flere av butikkene til vedselgerne i Oslo er helt tomme for ved, midt i vinterkulden, skriver Aftenposten.

– Vi kan ikke garantere noen steder at vi har det inne, men vi gjør alt vi kan for å få tak i mer, sier driftssjef Jørgen Haukås i Plantasjen Norge. Han tror vedmangelen skyldes strømprisene, som ikke har vært høyere på ni år.

Aldri vært tom så tidlig

– Jeg har drevet i 27 år og har aldri opplevd å bli tom så tidlig. Det finnes omtrent ikke en produsent som sitter igjen med ved noe sted, sier daglig leder Steinar Halvorsen i Christiania Vedforretning.

Også han peker på strømprisene, men han fremhever også regjeringens forbud mot bruk av fyringsolje og parafin i boliger.

Mange flere vedovner

– Fossilt brennstoff blir forbudt i Oslo. Derfor er det kommet så mange flere vedovner. Det har aldri vært solgt mer ved enn i år, sier Halvorsen.

Også i fjor var det vedmangel flere steder i landet midt under kuldebølgen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer