regn Oslo
Endelig skal trær og planter få en etterlengtet skyll. Men skogbrannfaren blir fortsatt overhengende, trass i et par dager med regn. Foto: Ksenia Novikova / Flickr

Statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes: – Nå kommer regnet

Etter flere knusktørre uker med tropevarme i Oslo, blir det regn til helga. Men først skal det trolig settes nok en varmerekord. Fredag er det ventet opp mot 34 grader.

Hittil i juli er det kommet 5 mm. Varmerekordene er slått for lengst og den høyeste temperaturen som ble målt på Blindern var 31,9 grader.

– Det blir gode temperaturer neste uke også, men tropevarmen ser ut til å være borte for den stund, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NRK Østlandssendingen.

værvarsel
Anslagsvis seks millimeter med regn skal falle ned over Oslo på lørdag og søndag, ifølge YR. Skjermdump fra yr.no

Det tørre været har ført til flere skogbranner på Østlandet de siste ukene. Men ifølge Hanna Heiberg, klimavakt hos Meteorologisk institutt, skal det mye regn til før det hjelper mot tørken.

– For at det skal bli en ordentlig rotbløyte, trenges det hvert fall 30-40 millimeter. Det kan ta tid, men bygeværet som kommer nå vil hjelpe på tørken, sier Heiberg til NRK Østlandssendingen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer