Kjappe Ismaeel Taofek venter fortsatt på sin første scoring i OBOS-ligaen. Taofek ble på mange måter dagens mann på Intility stadion. Arkivfoto: Anders Vindegg

Stangskudd, straffedrama og enorm dommertabbe satte fyr på oppgjøret mellom Skeid og Aalesund

Dommer Daniel Higraff fikk tyn fra begge leire og skulle nok ønske at han hadde en angreknapp da han valgte å gi Skeids Taofeek Ismaheel gult kort i stedet for straffespark ti minutter før slutt.

Det var spilt i 79 minutter da situasjonen alle snakket om etter kampen oppsto. Skeids innbytter Taofeek Ismaheel finter ut sistemann i Aalesund-forsvaret nede ved dødlinjen og setter fart mot mål med ballen.

Aalesundspiller David Olofsson er i hælene. Plutselig faller Taofeek. Dommeren blåser. Straffe, tenker spillere og publikum, og det blir noen sekunders stille forundring da mannen med dommerdrakten tar fram det gule kortet og viser til Skeid-spilleren.

Skeid - Aalesund 0-1

• 62. min 0-1 Niklas Castro
  • 924 betalende tilskuere
  • Gule kort: Skeid: Taofeek Ismaheel og Daid Tavakoli. Aalesund: Ramstejn, Gueje, Lie, Gretarsson
  • Hoveddommer: Daniel Higraff, Brodd FK

— Jeg har ballen på foten og er forbi forsvareren. Han sparker meg, og beinet mitt henger igjen. Jeg kan ikke løpe fra beinet mitt, så jeg faller, forteller en oppgitt Taofeek Ismaheel (18) om situasjonen, som ble dagens snakkis etter kampen. Flere av Aalesunds spillere var også bortom Skeid-benken for å gi tenåringen en klapp på skulderen, etter kampen.

Stang ut, selvfølgelig

Det var topp mot nesten bunn i OBOS-ligaen på Intility-stadion. Aalesund har slått eliteserielagene Molde og Rosenborg ut av NM tidligere i år, og kampen ble på forhånd regnet som en av årets aller vanskeligste for Skeid.

I første omgang ble topplaget Aalesund nesten rent i senk av hissige Skeid-spillere. Nærmest scoring var Mesut Can som traff på innsiden av stolpen med et skudd etter 14 minutter. Returen fikk Johnny Buduson tak i, men klarte ikke å avslutte på mål.

Mesut Can har blitt selve stolpeskuddkongen. Mot Ålesund kom enda et skudd som gikk stang ut. Arkivfoto: Anders Vindegg

I 35 minutter varte Skeid-overtaket, uten at det ble scoringer. De siste ti minuttene av første omgang satte Aalesund mer fart framover, og det var farlig foran en god Idar Nordby Lysgård i Skeid-målet et par ganger.

Hands og straffe

I andre omgang tok tabbeltopp Aalesund tak i kampen. Skeids spill forsvinner og bare noen fantastiske redninger av Skeids keeper gjør at de står 0-0 til timen passeres. Da blåser dommer Daniel Higraff korrekt for hands på en Skeid-forsvarer. Straffesparket setter Aalesunds Niklas Castro i nettaket til venstre for Nordby Lysgård.

— Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte å redde den farligste sjansen deres. Det er gøy å få til slike redninger. Straffesparket kunne jeg ikke ta, sa Skeid-keeperen etter kampen. Han er for tiden en av OBOS-ligaens beste keepere og fikk Skeids bestemannspremie etter kampen.

Skeids vinger Buduson og Can løp fra seg, og etter 77 minutter bytter trener Tom Nordlie ut begge og setter inn de kjappe og tekniske gode spillerne David Hickson og Ismail Taofeek. Byttet gav umiddelbart et endret kampbilde, og det siste kvarteret kom Skeid igjen framover på banen. Foruten straffesituasjonen med Taofeek, hadde Skeid flere avslutninger i sluttminuttene.

Treneren i rødt på sidelinjen

Mens spillere som varmer opp utenfor sidelinjen må bære vester i nøytral farge, valgte Aalesunds trener, Lars Bohinen å stå ved linja kledt i en Skeid-rød t-skjorte. Han fikk noen pasninger fra hjemmelagets forsvar.

— I en slik topp- mot bunn-kamp blir det lett Kong Salomo mot Jørgen Hattemaker, og det er vanskelig for oss å bli hørt når vi påpeker den røde t-skjorta til topplagets trener, sa Tom Nordlie etter kampen. Før han med et stort smil la til at det var vel egentlig han som var Kong Salomo nede på sidelinjen.

Resultat: 0-1 til Aalesund.