VIF presser til 3-0. Foto: André Kjernsli

Solid 3-0 seier til Vålerenga Hockey mot Lillehammer i serieåpninga

Anført av en meget god Lars Erik Spets, som gjorde comeback på isen, ble det en fortjent hjemmeseier til Vålerenga hockey foran 1262 tilskuere i Furuset Forum

Trønderen Lars Erik Spets ble tungen på vektskålen for et VIF-lag som brukte tid på å få overtaket i kampen mot Lillehammer. Spets la opp som toppspiller i 2016. Men lysten har kommet tilbake, og han tegnet en såkalt tryout kontrakt i sommer. Sist fredag signerte han så for en ny sesong i VIF, klubben han forlot i 2010 til fordel for Lørenskog.

Da han kom til VIF i 2008 ble det umiddelbart suksess for han og for laget. VIF ble norgesmestere, Spets tegner seg for 17 poeng på 17 kamper i sluttspillet og han ble kåret til most valuable player i sluttspillet.

Spets ble VIF sin bestemann. Foto: André Kjernsli

1-0 og 2-0 på nesten samme måte

Det var jevnt og nervøst spill i starten av kampen. VIF rullet på med bare tre rekker. Men så fikk 4. rekka sjansen etter ca 12 minutter. De gjorde jobben sin med å holde pucken oppe i banen, og i det de andre går for å bytte, fortsetter nykommer Petter Grønstad å presse høyt.

Det betalte seg, da Lillehammers ellers solide back, Brendan Ellis, regelrett tryner på isen, slik at Grønstad får pucken. Han orienterer seg fort og slipper pucken på backhand til en fremadstormende Filip Gunnarsson, som runder bakerste mann.  Spets er med frem på motsatt stolpe, og Gunnarsson slipper pucken til ham. Spets er iskald og setter pucken under Lillehammers målvakt til 1-0.

Sju minutter ut i 2. periode får VIF en spillevending etter at LIK har sin beste sjanse hittil. Andreas Stene får pucken, spiller videre til Jonas Oppøyen, som finner Spets. Han får pucken på backhand og velger å ikke avslutte selv. I stedet gjør han som da Gunnarsson serverte ved det første målet. En smart pasning til Oppøyen på bakre stolpe, som har en enkel jobb med å sette 2-0 målet. Da var det trivelig å være VIF-supporter i Furuset Forum.

2 - 0 Jonas Oppøyen. Foto: André Kjernsli

Martin Laumann Ylven punkterer kampen

Lillehammer måtte opp og frem i 3. periode. Men VIF var svært solide i egen sone. De klarer å holde spillet oppe, noe skuddstatistikken viser for perioden. 16-5 i 3. periode og 38-21 totalt i kampen. Colin Spaberg Olsen blir mye brukt som 10. forward. Etter sju minutter er han inne med førsterekka, og bidrar med høyt press, slik at gjestene fomler med pucken.

Martin Laumann Ylven lukter hva som kan skje og plasserer seg foran mål. Tobias Lindström får skjøvet pucken ut mot på blålinjen hvor Axel Eidstedt står. Han har sett at Ylven er fri. En perfekt pasning fra han til Ylven som deretter gjør alt rett. Mottar pucken, vender og setter pucken forbi målvakten til 3-0.

Bra tenning foran målene. Foto: André Kjernsli

Mer å gå på for iskrigerne

Det er stor glede i laget og blant alle supporterne etter denne solide seieren. Men Roy Johansen kan neppe være fornøyd med overtallsspillet. Laget fikk seks sjanser i overtall, men klarer ikke å utnytte spillet i fem mot fire.

Nå har laget spillefri til neste søndag. Det vil nok bli terpet på denne viktige delen av spillet før bortekampen mot Frisk-Asker.

Trener Johansen og sportssjef Knutsen. Foto: André Kjernsli

1262 tilskuere i Furuset Forum

Det er bra fremmøte og god stemning i reservearenaen til Jordal Amfi. Forum har en tilskuerkapasitet på 2050. Dette inkluderer 600 ståplasser, som bare tas i bruk ved behov. Sist sesong hadde VIF 21 hjemmekamper i Forum. Publikumssnittet for disse 21 kampene var 975.

I tillegg ble to kamper mot Storhamar spilt i Gjøvik fjellhall, med henholdsvis 5142 og 4450 tilskuere. Neste hjemmekamp for VIF er mot Sparta Sarpsborg tirsdag 18. september kl. 1830.

Man vinner ikke kampene i fryseboksen. Foto: André Kjernsli